Două familii din Bucureşti au nevoie de ajutorul nostru!

familia tanasaEste vorba de familia Tănasa – Laura Tănasa (foto stânga) care are 2 copii, unul mic (un an şi 2 luni) şi care din cauza operaţiilor (4 la număr) şi a unei alimentaţii nu tocmai îndestulătoare arată de aproximativ 6 luni. Mama (Laura) a fost părăsită de tatăl copilului la 3 săptămâni după naştere. Momentan locuieşte cu mama ei, în apartamentul acesteia. Au datorii mari la întreţinere (4 700 lei - verificat).
Copilul are în continuare probleme la picioare, trebuie să fie sub supravegherea medicului  şi să urmeze/respecte diverse tratamente/indicaţii. Căminul familiei Tănasa este modest, dar curat. Doamna Tănasa nu a afişat în faţa noastră o falsă umilinţă sau modestie. Ca profesie este bucătar însă nu are cum să profeseze acum din cauza faptului că îngrijeşte copilul. Cu toate acestea s-ar bucura să aibă un loc de muncă, în condiţiile de faţă, pentru a se putea descurca mai bine financiar… (dacă cineva dintre dumneavoastă poate veni cu o ofertă de angajare, ar fi minunat!). De asemenea, s-a limitat la a ne cere (în urma  întrebărilor noastre legate de ce ar fi necesar?) lucruri pentru copilul de 1 an şi 2 luni: lapte (praf), pampers, detergent pt. spălare manuală şi de alte alimente pe care le consumă un om în mod obişnuit (orez, mazăre, zahăr, ulei, zahăr etc.). Am întrebat-o dacă are nevoie de hăinuţe pentru cel mic, se pare că nu, deoarece a primit acum ceva timp suficiente haine pentru o anumită perioadă, de la un ziar destul de cunoscut din România.

familia neagu

Familia Neagu, mama Neagu Elena,  are 2 copii (unul de 16 ani (foto, la liceu, frecventează) şi unul de 2 ani şi un pic, aproape 3. Am identificat, în urma cercetărilor aceleaşi condiţii de vieţuire modeste, ca la familia Tănasa. Doamna Elena N. locuieşte cu mama (bunica copiilor) şi au restanţe la gaze şi curent. Au ca venituri: 600 lei un salariu, 350 o pensie şi cele 2 alocaţii ale copiilor. Dar au şi 2 rate la bancă (una dintre ele s-a făcut  pentru a reabilita casa care era şi încă este într-o stare de deteriorare). Ca şi familia Tănasa,  familia Neagu a manifestat o stare de jenă faţă de situaţia în care se găsesc (aceea de a cere ajutor de la străini) şi ne-a rugat să o sprijinim, după putinţe cu alimente, detergent şi pampers nr. 5, precum şi cu haine pentru băiatul de 16 ani (1,6 m şi 78 kg).

Până acum am mers la aceste familii cu ajutoare în săptămâna Patimilor 2011 şi pe data de 20.05. Mulţumim tuturor celor care s-au implicat !

Pentru a afla mai multe detalii despre nevoile lor, precum şi despre viitoarea vizită, contactaţi-ne la 021 223 24 96 sau pe adresa de e-mail (se găseşte la secţiunea contact)!

Mulţumiri!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.