cuvioasa
În fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Or­todoxă prăznuiește pe Cuvioasa Maică Parascheva ale cărei Sfinte Moaște se află în Catedrala Mitropolitană din Iași. 
În zilele 20 - 21 octombrie 2018, cu ajutorul Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iași, pentru a ne închina la moaștele Sfintei, izvor de bine­cu­vân­ta­re și însă­nă­to­șire duhovnicească și trupească pentru toți cei care o cheamă în rugăciune să fie mijlo­ci­toa­re către Preamilostivul Dum­ne­zeu.
Costul acestui pelerinaj este 220 lei/ persoană și include: transportul cu autocarul, 1 noapte cazare, 2 mese de prânz în zilele de sâmbătă și duminică.

Vă transmit programul de desfășurare al pelerinajului pe parcursul celor 2 zile:
Sâmbătă 20 octombrie 2018 ne vom întâlni la ora 6.30, în Piața Victoriei, parcarea Centrală.
Cu mila Maicii Domnului, vom pleca la ora 7.00 pe următorul itinerar: București - Râmnicu Sărat - Focșani - Bârlad - Vaslui - Iași - Mănăstirea Vlădiceni. În această zi, prânzul îl vom servi, împreună, la restaurantul Poliana
Pentru a ne deschide sufletul spre a-l cunoaște și a-l primi pe cel de lângă noi și a ne bucura de orarul liturgic al acestui lăcaș și cuvintele ziditoare de suflet ale Părintelui Calistrat, cazarea se va face în spațiile oferite de  Mănăstirea Vlădiceni, în camere cu 2 - 5 paturi, care au baia și toaleta pe hol.
Vom poposi la:
-Catedrala Mitropolitană, cea mai mare biserică ortodoxă din Romania, care adăpostește moaștele Cuvioasei Parascheva aduse de la Mănăstirea Sf.Trei Ierarhi în 1889. Aici ne vom închina la moaștele Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, această fiinţă îmbrăcată în veşmântul simplităţii duhovniceşti, care a ajuns la iubire de Dumnezeu şi de oameni pe calea desăvârşitei smerenii, devenind locaş al Sfântului Duh.
-Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, ctitorie a voievodului Vasile Lupu, adevărat poem în piatră și capodoperă a arhitecturii românești, sfințită de Mitropolitul Varlaam în 1639.
-Mănăstirea Cetățuia, situată pe colina cu același nume, a fost construită ca reședință domnească fortificată, de către voievodul Gheorghe Duca, între 1669 -1672: cu pivnițe renumite, baia turcească, o sală gotică și un muzeu de artă feudală.
-Biserica Sf. Nicolae Domnesc, construită în 1492, este cea mai veche biserică din Iași, fiind una dintre cele mai remarcabile ctitorii ale voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt. Fiind situată în imediata apropiere a curții domnești, biserica a fost, de-a lungul secolelor locul de încoronare a domnitorilor Moldovei.
Duminică 21 octombrie 2018, vom participa la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Mănăstirea Vlădiceni.
La sfârșitul slujbei, după ce ne vom hrăni sufletește cu predica Părintelui Calistrat, servim prânzul și pornim la drum către casele noastre, în comuniune și unitate.
Să ne rugăm la Dumnezeu să ne dăruiască Harul Său și să regăsim nestemata pusă de Hristos în fiecare dintre noi.

Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 1 octombrie 2018 inclusiv.
Plata se poate face numerar, la sediul fundației, din str. Alexandru Depărățeanu nr. 20, Parter, interfon 002, Sector 1, București, L - V, orele 9 - 15 sau prin O.P. în contul fundatiei noastre (specificând la detalii: „pelerinaj Iași 20 - 21 oct 2018 și numele pelerinului”). Dacă faceți transfer bancar, vă rugăm să trimiteți copia O.P. pe email-ul nostru: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

NOTĂ: Avansul plătit nu va putea fi restituit, în caz că vă răzgândiți pe parcurs sau nu veți putea participa la pelerinaj din motive personale.

Vă așteptăm cu mare drag alături de noi!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.