Ca bucuria acestui post al Paștilor să fie deplină, în ziua de sâmbătă, 9 aprilie 2022, vom organiza o călătorie de suflet, de 1 zi, în care cu ajutorul dumneavoastră vom reuși să aducem speranță și zâmbete pe chipurile unor copii sărmani pentru care fericirea se odihnește în lucrurile simple.
Ne vom folosi sufletește făcând popas la micii noștri prieteni de la Valea Plopului - Valea Screzii, acest loc binecuvântat de Dumnezeu unde, prin grija și implicarea Părintelui Tănase, au fost salvați mulți copii abandonați sau a căror viață era aproape curmată în pântecele mamei lor.
Nădăjduim că datorită ajutorului prietenilor, cunoscuților, donatorilor, membrilor și voluntarilor noștri, să aducem un strop de bucurie copiilor aflați în îngrijirea Centrului Social Pro Vita - Valea Plopului.
Întâlnirea pentru plecare va fi sâmbătă, 9 aprilie 2022, în Piața Victoriei, Parcarea Centrală, la ora 7:15, iar plecarea va fi la ora 7:30.
Costul călătoriei: 120 lei/ persoană
Prețul include: transportul cu autocar sau microbuz.
Sperăm să fim împreună cât mai mulți pentru a mărturisi iubirea față de cei nevoiași, iar donațiiile și dragostea dumneavoastră să însuflețească această minunată călătorie!
Persoanele care vor merge împreună cu noi în această călătorie social-filantropică și vor să aducă donații, punând suflet pentru cei nevoiași, sunt așteptate cu acestea direct la locul plecării.
Cele necesare pentru perioada următoare, le regăsiți în lista de mai jos:
- produse alimentare: pate vegetal, soia granule și șnițele, fasole uscată, fasole verde, mazăre, spanac, ciuperci, legume congelate, usturoi, măsline, zacuscă, legume și fructe proaspete.,
- medicamente: Nurofen tablete și sirop, Detrical, Algocalmin, Buscopan, Debridat comprimate și sirop, Metoclopramid, Panadol - sirop, Paracetamol, Ketonal, Ceclor, Zinnat, Augmentin, Ciprinol, Tantum Verde, Decasept, Erdomed, unguent pentru eritem fesier. supozitoare cu glicerină, vitamine injectabile (B1, B6, B12, C).
- diverse: șervețele umede, scutece Pampers pentru copii (numărul 4, 5, 6), scutece pentru adulți (mărimea L și XL), mănuși de unică folosință, coli de scris, folii protectoare.
În călătoria noastră vom face și următoarele opriri:
Mănăstirea Ghighiu - Căutând loc de mănăstire, Călugărul Agapie împreună cu patru ucenici, obosiţi de drum au poposit într-o poiană din Codrii Vlăsiei pentru a se odihni. Aici au fost treziţi de un foşnet; era susurul unui izvor. Atunci au înteles că aici este locul potrivit şi s-au hotărât să facă schit, astăzi Mănăstirea Ghighiu. De la acest izvor mănăstirea şi-a luat hramul: "Izvorul Tămăduirii". Deasemenea legenda spune că este un izvor cu apă tămăduitoare, dovedindu-se în timp de către marturiile oamenilor care au consumat această apă cu credintă şi s-au vindecat de diferite boli.
Binefacerile Maicii Domnului se revarsă asupra mănăstirii şi a peleriniilor atât prin Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului cât şi prin apa tămăduitoare a acestui izvor.Manăstirea Ciolanu, cea mai veche așezare monahală din jud. Buzău, a fost întemeiată în 1570 și reconstruită în 1862 după ce, în 1855, a fost distrusă de un incendiu. Câteva icoane de aici au fost pictate de Gheorghe Tattarescu, iar un policandru a fost primit în 1867 de la însuși domnitorul Carol I. Numele de Ciolanu vine, cel mai probabil, de la oasele unor sihaștri care au fost descoperite în aceasta poiană. Se pare că aici și-au găsit refugiul câțiva călugări scăpați din Bizanțul care fusese ocupat de turci, în secolul al XV-lea. Chiar lângă mănăstire, pe terenurile acesteia, a funcționat, în ultimele decenii ale secolului XX, tabăra de sculptură de la Magura.
Din Grecia, în jurul anului 1830, au fost aduse aici moaștele mai multor sfinți, care se află într-o raclă, în biserica mare. Astfel, Mănăstirea Ciolanu se bucură de ocrotirea Sfinților Gheorghe, Mercurie, Pantelimon, Haralambie, Trifon, Eftimie, Ignatie, Acachie, Neofit și Paraschevi.Vulcanii Noroioși - locul unde „pământul fierbe”, un peisaj extraordinar unde vom descoperi un fenomen natural prin care gazele naturale împing spre suprafață apa amestecată cu argilă, iar nămolul format se usucă în contact cu aerul formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani.
La înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil, adresa de email. Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Notă: Banii plătiți în avans pentru pelerinaj nu pot fi recuperați ulterior, în caz că vă răzgândiți și nu mai mergeți, decât dacă veți găsi înlocuitor.
Înscrierea și rezervarea se efectuează prin confirmarea plății pelerinajului, în numerar, la sediul nostru din sectorul 1, str. Alexandru Depărățeanu, nr. 20, parter, interfon 002, în intervalul orar 9.00-17.00 sau prin virament bancar în contul nostru:
FUNDAŢIA CREŞTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
specificând la detaliile plății: „Pelerinaj 9 aprilie 2022” și numele pelerinului.
Vă așteptăm cu drag în această călătorie de suflet!