Cuvântul de învățătură
          al Părintelui Arsenie Boca
Fragment din FLORIILE


”Intrarea lui Iisus în sufletul nostru, să nu fie ca acea intrare în Ierusalim. Templul conştiinţei noastre să nu fie o peşteră de tâlhari, că atunci sigur şi noi vom vocifera în curtea lui Pilat: „Răstigneşte-L!! Slobozeşte-ne pe Baraba!"
De aceea ne-am curăţit Ierusalimul şi Templul din Ierusalim: conştiinţa, făcându-ne iarăşi copii, singurii care L-au primit în Templu.
Copilăria: singura noastră vârstă care primeşte pe Iisus.
Deci, copiii mei, care primiţi astăzi pe Iisus în sfânta Împărtăşanie, rămâneţi întru dragostea mea, care e dragostea lui Iisus.”


Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 78. 

Astăzi, 7 aprilie 2017, la orele 20:00, în biserica Sf. Willibrord din München, Germania, va avea loc conferința cu titlul Teologia picturii Părintelui Arsenie Boca.
Florii
”Intrarea în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos- Dumineca Floriilor” - pictură murală a Părintelui Arsenie Boca,
Biserica Sf. Nicolae, Drăgănescu

Dragii noștri,

Vă urăm să aveți cu toții parte de o sărbătoare a Floriilor cu sănătate, bucurie și trezvie a minții! La mulți ani tuturor celor ce vă sărbătoriți duminica aceasta ziua onomastică!

Mai jos vă invităm să citiți un amplu articol (semnat de Dr. Stelian Gomboş) cu privire la acest praznic creștin.

Câteva învăţături şi referinţe despre Praznicul Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim                                                                – Duminica Floriilor
                                                                                                                                                                                                                                 

Motto: Stăteau faţă în faţă. El, Mirele, şi ea, răsfăţata fiică a Sionului. De pe Muntele Măslinilor, de unde privea Hristos, cetatea Ierusalimului se desena la orizont semeaţă, încordată, cu toate simţurile ascuţite. El, Mesia cel promis, venea la ultima întâlnire însoţit de vuietul mulţimii care-I calcă pe urme, încă din Metania. Alaiul acesta ca de nuntă se agăţase cu cerbicie de persoana Mântuitorului încă de la episodul învierii lui Lazăr, cel mort de patru zile. Ca şi în alte dăţi, Iisus înfruntă moartea altora, arătându-i neputinţa, ruşinând-o. Aşa avea să se întâmple şi cu propria Lui moarte... (Giovanni Papini – „Viaţa lui Iisus”)

Introducere
În faţa Ierusalimului, în acea duminică de aprilie a anului 33 de la Naşterea Sa, Dumnezeu - Fiul, Domnul Iisus Hristos întrupat într-un om încă tânăr, în vârstă de numai 33 de ani, privea îngândurat locul unde va gusta de bunăvoie, până la capăt, urmările şi consecinţele neascultării adamice. Mireasa lui dragă, Ierusalimul, îi va fi încăpere de tortură, loc al umilinţei, mormânt. Ultimul act din istoria aşteptării mesianice va fi unul sângeros, cumplit, mirosind a trădare şi moarte.                                                                                                         

Urmarea aici.

3ABMe Pe 30 martie 2017, în ambianța plăcută și generoasă a Bisericii Sf. Elefterie Nou din capitală, a avut loc lansarea cărții ISTORIA CULTURII ȘI CIVILIZAȚIEI CREȘTINE, autor Aurelia Bălan Mihailovici. 
Vă mulțumim tuturor celor care ați fost prezenți, invitaților și în mod deosebit gazdei noastre generoase, Părintele paroh Ulican Valer (de la biserica Sf. Elefterie Nou din capitală).


Câteva însemnări și imagini de la acest eveniment găsiți pe site-ul nostru, aici.

Cartea se găsește în magazinul nostru la prețul de 45 de lei ambele volume. 


Mulțumim tuturor acelora care au făcut posibilă vizita de sâmbătă, 1 aprilie 2017, la Așezământul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Slobozia-Giurgiu, prin donații în produse și în bani, prin asigurarea transportului și prin simpla prezență alături de noi – câteva mărturii în imagini găsiți aici.

Ca de fiecare dată, părintele Valentin și doamna preoteasă Veronica ne-au intâmpinat cu căldură și bucurie și ne-au împărtășit din proiectele pe care le au de dus în continuare la bun sfârșit. Printre acestea, se numără și achiziționarea unei case pentru două familii care sunt nevoite să părăsească centrul. 
Apelăm încă o dată la sprijinul dumneavoastră pentru a-i ajuta să achite și cea de-a doua rată din prețul de achiziție, până în data de 15 mai 2017 (27.000 lei).

Aceia dintre dumneavoastră care pot și doresc să îi sprijine financiar, o pot face prin virarea sumelor necesare în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

După vizita la așezământ, la întoarcere, am făcut un popas spre închinare la mănăstirea Sf. Ioan Rusul, Giurgiu. Aici am avut parte de o mare bucurie, primăvara luminase și colorase curtea mănăstirii și am putut primi sfaturi înțelepte de la Părintele Hristofor în foișorul din curtea mănăstirii.

Sf._Ioan_Rusulm
Iconostasul bisericii de la mănăstirea Sf. Ioan Rusu
Mănăstirea este prima din ţară construită în cinstea Sfântului Ioan Rusul. Fiind soldat, sfântul şi-a ales ca locaş, iată, o fostă unitate militară, sălăşluindu-se între ostaşii lui Hristos. Biserica cea nouă a mănăstirii, împodobită cu multe icoane cu sfinți români, cu podoabe și covoare în stil tradițional românesc,îți da senzația că ești ACASĂ, primit aici mereu cu dragoste părintească de ÎNSUȘI Dumnezeu.

o-HAPPY-CHILDREN-facebook
Sursa foto
Un studiu făcut de Goethe University privind fericirea copiilor de pe întreg globul a scos în evidență, surprinzător spun autorii articolului (”Țara cu cei mai fericiți copii nu este unde v-ați gândi”) că în România copiii sunt cei mai fericiți (în competiție intrând 14 alte state). Fericirea, sănătatea și educația corespunzătoare a copiilor sunt lucrurile cele mai importante pe care părinții le urmăresc.

Un amplu articol vis a vis de educația copiilor noștri, tocmai pentru a continua să fie cei mai fericiți, vă invităm să citiți aici: Educația pentru sănătate versus educația sexuală – o bătălie a resurselor.
Articolul este semnat de Rodica Bărbuță și Teodora Camelia MoldovanFundația MATCA 2000, pe baza unui studiu făcut la solicitarea Alianței Părinților.

 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.