final2Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „HAINA DE NUNTA SI  «SFATUL» DIN IAD”
„Haina noastra de nunta e imbracamintea sufletului in Lumina lui Hristos. E haina de la Botez, cand ne-am imbracat in Hristos si Hristos s-a imbracat in noi.
Intrarea noastra in Crestinism e intrarea noastra in sfintenia lui Iisus.
Am inceput cu sfintenia.
De aceea copiii care mor botezati se mantuiesc fara pocainta. Haina lor de nunta e alba ca lumina.
Adaugandu-se anii haina se pateaza.
Sangereaza... Fiindca nu e simpla haina, ci e Fiinta: Omul din Cer, faptura cea noua.
Iar la nunta se cauta cata asemanare este intre tine si Iisus ?
Castigarea asemanarii cu Iisus are trecutul ei pe pamant. Iar asemanarea e in lumina. Lumina rezulta din capacitatea omului de iubire, de cunostinta si de suferinta.
Dar putini sunt oamenii pe pamant care sa nu pateze haina sfantului Botez. De aceea Dumnezeu, intru mila milostivirii Sale, a randuit al doilea botez, Botezul pocaintei: Taina Pocaintei sau spovedania, care reface stralucirea primului Botez.
Dar oamenii pun diferite motive sa nu vie la Taina Pocaintei. Iata cateva:
1. „N-am timp" de Biserica. - De fapt n-au dragoste.
2. „Nu-s pacatos, ca altii" - Un fel de farisei moderni.
3. „Acuma suntem tineri; cand om fi batrani" - Ca si cand ar avea cineva in scris ca va ajunge batranetele. Focul tineretelor crede ca poate insela pe Dumnezeu, lasandu-i batranetele. Caci intrebare daca vei ajunge batranetele si, cu o asa socoteala de viata, intrebare daca o gramada de doage si cioburi se vor mai putea pocai si vor fi primite.
Cei ce amana pocainta pe la batranete sunt asemenea oamenilor care vor sa treaca un rau mare, dar stau la marginea lui, asteptand pana trece toata apa. In viclesugul acestei socoteli se prind oamenii cei mai multi.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”,  Editura Charisma, Deva, 2006, pp  237-238.
(Sursa foto)

News UCBerkeley CRISPR 1536x868Manipularea genetica a ADN-ului uman este posibila prin tehnologia de astazi
Posibilitatea de a modifica genetica umana pentru a crea bebelusi special conceputi sau pentru a imbunatati specia umana este de domeniul scince-fiction de zeci de ani. Ei bine, „viitorul este aici”.
in octombrie 2019, Netflix a lansat primul sezon al unei noi mini-serii numita Unnatural Selection. Acest film se concentreaza pe progresele recente facute in modificarea genomului si pe numeroasele dileme morale si etice asociate acestuia. in calitate de crestini, trebuie sa fim constienti de acest domeniu nou si in crestere, deoarece nu mai este „science-fiction”. 
Continuare

evenimenteEvenimente si recomandari   
*Lansare de carte - „IN MEMORIAM - parintelui Nicolae Bordasiu” - 6 decembrie.2019, orele 18.00, Biserica Sf. Silvestru va invita la evenimentul comemorativ organizat in cinstea Parintelui Nicolae Bordasiu, patimitor al temnitelor comuniste, prieten si membru de onoare al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca. Continuare

*Concertul de colinde cu scop caritativ "Dupa datini colindam!" - 9 decembrie 2019, ora 18.30, Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi (ASTO), din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti, organizeaza, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, cea de-a noua editie a Concertului de colinde cu scop caritativ „Dupa datini colindam!”.  Continuare
*Un Altfel de Craciun - 7 decembrie 2019, ora 17.00, Muzeul National al Literaturii Romane va invita in sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), la un spectacol in regia Monei Gavrilas si interpretarea actritei Diana Giubernea. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.