fiul risipitor 236Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „FIUL RISIPITOR ”
„Deci cauza desfigurarii omului sta in cautarea gresita a fericirii sale in lucrurile acestei lumi. Faptura omului, ca fiu al lui Dumnezeu, are ceva din infinitatea Tatalui sau, care nu se satura, nu numai cu roscovele porcilor, dar nici cu nimic altceva, decat cu desavarsirea lui Dumnezeu. E atat de mare sufletul omului - dupa obarsia sa -, cat numai Dumnezeu il poate umple.
Cu orice altceva de-ai incerca sa-ti saturi sufletul, nu faci altceva decat sa ti-l ingustezi pe masura dorintei urmarite: asta-i desfigurarea lui! Cu alte cuvinte renunti la inrudirea ta cu Dumnezeul nemarginirii si te lipesti de ceea ce multi Parinti ai Bisericii o izbesc cu o vorba aspra: «Curva lume».
Sa fii in lume, dar totdeauna mai presus de lume.
Nu ingusta rostul vietii numai la idealuri pamantesti!
Implineste-le si pe-acelea, dar totdeauna fii mai presus de ele!
Din cauza nestatorniciei lor, a conflictelor cu rautatea si infirmitatea lumii, trebuie sa-ti asiguri viata in Dumnezeu, care nu te minte, cum te minte mai sus pomenita lume.
Iata ce insemneaza sa-ti «vii intru sine»: momentul cel mai de pret din viata ta pamanteana, adica sa te regasesti in adevarata ta fire si apoi sa te «scoli» din rosturi marunte si sa te intorci Acasa, in «bratele parintesti» ale lui Dumnezeu, Tatal tau si Tatal nostru, care-ti va gati tie o «cina de taina».
Nu-i mirare ca, fara gasirea acestui rost al vietii, altul nu-i gasesti, - si fara rost nu te poti suferi.
Gasit-ai comoara aceasta in tarina vietii tale? 
Daca da, ai gasit imparatia lui Dumnezeu; iar semn c-ai gasit-o e bucuria nestavilita, care te face sa spargi deznadejdea oricarui deceptionat al lumii, sa-i aprinzi si lui un ideal in inima, si sa-l duci: in inima ta, Cerului, bucurie mare!”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 32-33.

(Sursa foto)

IMG 0784Impresii de la Asezamantul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil - 15 febr 2020
Sambata, 15 februarie, am vizitat Asezamantul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde am ajuns cu trei masini (9 adulti si 1 copil) pentru a transporta cele solicitate (in principal, alimente), cumparate din donatiile dvs. si ale persoanelor care ne-au insotit (cateva imagini regasiti aici).
Cu bucurie va anuntam ca am reusit sa colectam mare parte din suma necesara pentru construirea unui solar, pentru care va multumim! Speram ca vom reusi cu ajutorul dvs. sa strangem si restul sumei care sa acopere si costul manoperei (aproximativ 3000 lei).
Continuare

pelerinaj in grecia sf nectarie avion 3439Grecia - pelerinaj la locurile incarcate de mare spiritualitate - 27 martie - 2 aprilie 2020
Avem bucuria sa va anuntam programul pelerinajului de 7 zile din Grecia, in locurile incarcate de mare spiritualitate, pe care, cu ajutorul Maicii Domnului, il vom desfasura in perioada 27 martie – 2 aprilie 2020. Persoanele inscrise la acest pelerinaj sunt rugate sa transmita copia CI, la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau whatsapp - 0760141744 (Florina Ionescu), pana la data de 24 februarie 2020.
Mai avem disponibile 4  locuri!! Costul total al pelerinajului se va efectua pana la data de 10 martie 2020!!
Indiferent de metoda de plata agreata, conversia se va calcula conform cursului BNR, la care se adauga un procent de 1%. Avem rugamintea de a ne contacta inaintea realizarii transferului bancar!! Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”. Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea camasilor traditionale pentru copiii din asezamant. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare

recomandariEvenimente si recomandari

*Rezistenta in muntii Brasovului - Prezentare de carte - 18 februarie 2020, ora 18, va invitam la Centrul Educational Socrate, bd. Nicolae Balcescu nr. 16, sector 1, Bucuresti (in incinta Hotel Bucharest Confort Suites, langa Sala Dalles), la prezentarea cartii „Rezistenta in muntii Brasovului”, avand ca autori pe doi dintre protagonistii luptei anticomuniste din orasul de sub Tampa - fostii detinuti politici Petre Baicu si Alexandru Salca. Continuare
*Martisoare pentru senioare - targ caritabil - 23 februarie 2020, Asociatia Umanitara Tadeu si Biserica „Sfantul Dumitru-Posta”, Paraclis Universitar, va invita la cea de-a treia editie a Targului caritabil - „Martisoare pentru senioare” prin care vom vesti venirea primaverii. Continuare
*Calea prin pustiul Postului, asteptarea Invierii Domnului - 12 martie, ora 19.00, va anuntam cu bucurie prima conferinta din Postul Mare, intitulata „Calea prin pustiul Postului, asteptarea Invierii Domnului”, ce va fi sustinta de Inaltpreasfintitul Nicolae, Mitropolit de Mesogheia si Lavreotica, in Aula Magna a Facultatii de Drept, din Bucuresti. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.