sf nicolae arsenie bocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR”
„Libertatea omului inclina orientarile sale, undeva in centrul timpului, iar urmarile acestei inclinari sunt mai neprevazute ca a unei linii ce descrie diferite unghiuri mici la centru, dar nemasurat de mari, la infinit.
Asa sunt raspunderile libertatii.
Omul nu mai poate interveni, cu aceeasi usurinta, in urmarile cu necesitate, ale deciziilor sale.
Si in multe, cat n-ar vrea sa intervina.
De aceea omul are nevoie de Dumnezeu, garant al libertatii sale, si care are libertatea absoluta, a armonizarii totului. De aceea libertatea omului e ingradita in «soroacele» timpului. Numai libertatea lui Dumnezeu e neingradita in nici un fel de timp, ci intrucatva de libertatea omului.
Libertatea omului cu libertatea lui Dumnezeu stau in acelasi raport ca timpul cu eternitatea.
Timpul i s-a dat omului cand s-a ispitit sa iasa din starea eternitatii paradisiace. De atunci a inceput omul bejenia sa in istorie: in «masurile timpului", in «implinirile vremilor».
Iar vremile se umplu cu faptele oamenilor. «Soroacele» vremilor insa, sunt in mana lui Dumnezeu. El rezolva «crizele vremilor», puroaiele istoriei. El a cufundat slava Egiptului in fundul Marii Rosii; El a cufundat Sodoma in fundul Marii Moarte; iar in vechime, tot pamantul sub potop.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 252
(Sursa foto)

IMG 20201203 WA0003Dragii noștri,
Prietenii nostri din Deva, familia Raicu, trec printr-o mare incercare: le-a ars casa.
Acesti oameni sunt cei care, cu ajutorul editurii pe care o administreaza, Charisma, ne-au oferit cartile cu opera originala a Parintelui Arsenie, asa cum a lasat-o dansul drept mostenire. Va indemnam, dupa putinta fiecaruia, sa ajutam aceasta familie.
Pentru donatii, folositi urmatoarele date:
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA,
C.U.I: 252 36 717
RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000 (Cont Lei)
RO13 BRMA 0810 0296 7439 5400  (Cont Eur)
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii
(de specificat la
detaliile platii: "Familia Raicu")
Mai jos, va transmitem mesajul primit de la dansii:
„Este început de decembrie. Oamenii își primenesc casele și se pregătesc de sărbătorile de iarnă, în pace și bucurie.
Noi nu mai avem ce împodobi. În ultima zi a lunii noiembrie, casa noastră a fost mistuită de flăcări. Toate bunurile și amintirile noastre s-au făcut scrum.
Dezastrul s-a întâmplat dimineață, de ziua Sfântului Andrei. O scânteie din hornul de sus a aprins mansarda. Lemnul uscat și cărțile din biblioteci au amplificat focul. Eram la Sfânta Liturghie, iar vecina mă suna disperată să îmi spună să mergem acasă, că ne arde casa. Când am ajuns, deja veniseră pompierii, însă în ciuda tuturor eforturilor, focul a aprins toată mansarda. Acasă erau două dintre fete și bunicul bolnav.
De pe drum, că eram la Deva, am sunat fetele. Au zis că arde ca la Notre Dame.
Am ajuns la noi, dar tot ce am putut face a fost să vedem flăcările care se extindeau. Au venit 12 cisterne de la ISU încărcate cu apă, din Deva, Hunedoara și Orăștie. Nu am mai avut voie în casă. Era pericol de accidentare. Și am privit cum a dispărut în interval de 5 ore partea de sus a casei. Arată ca după război. În prag de iarnă, am rămas fără casa în care ne-am adunat laolaltă agoniseala, amintirile, bucuriile, armonia, totul. Aveam icoane și cărți, valori neprețuite.
O numeam casa cu paraclis, deoarece am avut o cameră dedicată rugăciunii. Într-un an cu atâtea încercări (probleme la serviciu de menținere a activității, covid, mâna ruptă a soțului de la surmenaj), această tragedie este imensă. Oare când vom putea spune din nou "acasă"?
Bunicii suferă foarte mult. Fetele doresc să își continue studiile performante, dar în aceste condiții cum vor reuși? Teodora este licențiată și urmează un masterat la Veneția pe Știința restaurării și conservării. Ecaterina este studentă în anul 2 la UMF Cluj-Napoca, Medicină Generală, iar mezina Maria este în ultimul an de liceu. Avem nevoie urgentă de ajutor din partea tuturor celor inimoși, ca să putem repara casa. Era o casă de două generații, unde locuiam 7 persoane. Plus doi căței pe care îi îngrijeam cu drag și care acum sunt tare deprimați...
Dumnezeu este mare și lucrează prin oameni, cu oameni, pentru oameni și mântuirea lor. Am convingerea că împreună vom reuși. Singuri nu, căci necazul acesta ne-a îngenunchiat.
Vă rugăm frumos să ne ajutați!”

mos.nicolae.datini.obiceiuriPregatim daruri de Mos Nicolae
Cu voia Domnului, ne propunem ca sambata, 5 decembrie, sa trimitem copiilor din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, aflati in grija parintelui Valentin Stefan si a doamnei preotese Veronica Stefan, cateva cadouri din partea Sf. Nicolae. In cazul in care doriti sa contribuiti si dumneavoastra la aceasta ultima actiune caritabila din acest an, puteti dona sumele necesare în urmatorul cont:
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
Cont Lei:RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: "Pentru Giurgiu")
Persoana de contact: Simona Sandru, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Va multumim pentru daruirea pe care ati manifestat-o si in acest an dificil, fata de proiectele noastre de intrajutorare!

Sa speram ca in anul ce vine vom putea sa ne îmbratisam cu adevarat semenii, cu iubirea ziditoare care vindeca totul!
Dragul nostru parinte Arsenie Boca sa va aibă sub ocrotirea sa!

IMG 9203Impreuna pentru copiii din Valea Plopului - Valea Screzii!

In contextul evolutiei situatiei epidemiologice pe teritoriul tarii noastre determinata de raspandirea COVID-19, plecarea din 12 decembrie 2020 la Valea Screzii si Valea Plopului nu va avea loc. Cu toate acestea, dorim sa le fim de ajutor si sa le expediem prin curier produsele solicitate pe lista de necesitati! Continuare

125595 sfantul andrei saguna mitropolitAndrei Saguna, carturarul cu viata sfanta
Andrei Saguna a aratat o mare grija pentru bunul mers al scolilor de la sate, o parte infiintate chiar de el, precum si pentru Institutul Teologic din Sibiu. De asemenea, ierarhul s-a ocupat si de organizarea invatamantului ortodox romanesc de toate gradele din Transilvania. Sub indrumarea lui s-au infiintat aproape 800 de scoli in Arhiepiscopia Sibiului, toate indrumate de Biserica Ortodoxa.
Mitropolitul a ramas in amintirea poporului ca un om al rugaciunii si al faptei, fiind tot timpul prezent la sfintele slujbe si in mijlocul credinciosilor. La scurta vreme dupa trecerea la cele vesnice a mitropolitului, in jurul sau a luat nastere un adevarat cult popular. Astfel, in multe case crestinesti din Ardeal, chipul Mitropolitului Saguna era asezat langa icoane, el fiind vazut ca cel care a contribuit decisiv la renasterea vietii nationale, politice, culturale si spirituale a romanilor transilvaneni. Continuare  

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.