Arsenie Boca Iisus in Zeghe Biserica Elefterie1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IOAN, CAPATUL PROOROCILOR”
„«Pui de vipere!» «Ce credeti, ca scapati de urgia viitoare?» N-aveti scapare fara roade de pocainta! Avraam nu va va putea scapa, fiindca faptele voastre nu sunt faptele lui Avraam. Acum securea sta la radacina pomilor netrebnici si focul asteapta alaturea. Valoarea unui pom o hotarasc roadele, nu numele ce-l poarta. Marturisirea credintei fara indreptarea vietii, n-are nici o valoare. Pentru pacat, Dumnezeu este foc. Deci, sau te desfaci de pacat sau vei fi ars cu pacat cu tot. Si cum era multa vita salbateca, multi pomi padureti si foarte multa pleava in Israel, multi incepeau sa simta focul lui Dumnezeu arzandu-i. Intr-unii se aprindea focul pocaintei; intr-altii focul maniei si al faradelegii. Irod, ars de mustrarea proorocului, facea parte dintre cei din urma.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 327
(Sursa foto)

IMG 20201203 WA0003Dragii noștri,
Prietenii nostri din Deva, familia Raicu, trec printr-o mare incercare: le-a ars casa.
Acesti oameni sunt cei care, cu ajutorul editurii pe care o administreaza, Charisma, ne-au oferit cartile cu opera originala a Parintelui Arsenie, asa cum a lasat-o dansul drept mostenire. Va indemnam, dupa putinta fiecaruia, sa ajutam aceasta familie.
Pentru donatii, folositi urmatoarele date:
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA,
C.U.I: 252 36 717
RO75 BRMA 0810 0296 7430 0000 (Cont Lei)
RO13 BRMA 0810 0296 7439 5400  (Cont Eur)
Banca Romaneasca – Sucursala Domenii
(de specificat la
detaliile platii: "Familia Raicu")
Mai jos, va transmitem mesajul primit de la dansii:
„Este început de decembrie. Oamenii își primenesc casele și se pregătesc de sărbătorile de iarnă, în pace și bucurie.
Noi nu mai avem ce împodobi. În ultima zi a lunii noiembrie, casa noastră a fost mistuită de flăcări. Toate bunurile și amintirile noastre s-au făcut scrum.
Dezastrul s-a întâmplat dimineață, de ziua Sfântului Andrei. O scânteie din hornul de sus a aprins mansarda. Lemnul uscat și cărțile din biblioteci au amplificat focul. Eram la Sfânta Liturghie, iar vecina mă suna disperată să îmi spună să mergem acasă, că ne arde casa. Când am ajuns, deja veniseră pompierii, însă în ciuda tuturor eforturilor, focul a aprins toată mansarda. Acasă erau două dintre fete și bunicul bolnav.
De pe drum, că eram la Deva, am sunat fetele. Au zis că arde ca la Notre Dame.
Am ajuns la noi, dar tot ce am putut face a fost să vedem flăcările care se extindeau. Au venit 12 cisterne de la ISU încărcate cu apă, din Deva, Hunedoara și Orăștie. Nu am mai avut voie în casă. Era pericol de accidentare. Și am privit cum a dispărut în interval de 5 ore partea de sus a casei. Arată ca după război. În prag de iarnă, am rămas fără casa în care ne-am adunat laolaltă agoniseala, amintirile, bucuriile, armonia, totul. Aveam icoane și cărți, valori neprețuite.
O numeam casa cu paraclis, deoarece am avut o cameră dedicată rugăciunii. Într-un an cu atâtea încercări (probleme la serviciu de menținere a activității, covid, mâna ruptă a soțului de la surmenaj), această tragedie este imensă. Oare când vom putea spune din nou "acasă"?
Bunicii suferă foarte mult. Fetele doresc să își continue studiile performante, dar în aceste condiții cum vor reuși? Teodora este licențiată și urmează un masterat la Veneția pe Știința restaurării și conservării. Ecaterina este studentă în anul 2 la UMF Cluj-Napoca, Medicină Generală, iar mezina Maria este în ultimul an de liceu. Avem nevoie urgentă de ajutor din partea tuturor celor inimoși, ca să putem repara casa. Era o casă de două generații, unde locuiam 7 persoane. Plus doi căței pe care îi îngrijeam cu drag și care acum sunt tare deprimați...
Dumnezeu este mare și lucrează prin oameni, cu oameni, pentru oameni și mântuirea lor. Am convingerea că împreună vom reuși. Singuri nu, căci necazul acesta ne-a îngenunchiat.
Vă rugăm frumos să ne ajutați!”

mos.nicolae.datini.obiceiuriMos Nicolae - Sfantul cel darnic si bun
Indiferent de perioada dificila in care ne aflam cu totii si oricate greutati intampinam in contextul pandemic, cu ajutorul dragostei si generozitatii dumneavoastra, noi nu am renuntat sa oferim ajutor celor nevoiasi.
Va multumim ca ati facut posibil ca Sf. Nicolae sa fie darnic si anul acesta pentru copiii din Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, carora le-am trimis cadouri in ajunul sarbatorii Sf. Nicolae impreuna cu un transfer bancar de 5100 lei, oferind astfel un mic ajutor sustinerii materiale din cadrul acestui centru. Cateva imagini din seara in care copiii au primit cadourile noastre gasiti aici.
Totodata, datorita donatiilor si bunavointei dvs, in acest Post al bucuriei, nu i-am uitat nici pe micii nostri prieteni de la Valea Plopului, carora le-am trimis vitamine si suplimente, multiminerale, siropuri din plante (pentru calmarea tusei), antitermice si nenumarate produse de acest fel, impreuna cu suma de 5000 lei, prin transfer bancar, necesara desfasurarii si administrarii activitatilor sociale din Valea Plopului/ Valea Screzii, jud. Prahova.
Ca bucuria darului sa fie deplina, am oferit sustinere financiara prin transfer bancar, Ramonei Ion si familiei sale, in valoare de 3700 lei (2200 lei in noiembrie si 1500 lei in decembrie), necesara la acoperirea cheltuielilor scolare, de sanatate si traiului zilnic.
Dupa cum se spune in colind: „La casa de oameni buni, Dumnezeu face minuni”, dragostea cu care ati impartit putinul dumneavoastra cu ceilalti, sa fie rasplatita, iar P
arintele Arsenie Boca sa va aibă sub ocrotirea sa!

coperta 14 sf simeonAle Dumnezeiestilor Cantari Iubirile - o noua talmacire in versuri a Imnelor Sfantului Simeon Noul Teolog
Cel ce voieste sa fie crestin trebuie mai intai sa fie poet, spunea Cuviosul Porfirie Kavsokalivitul, iar Staretul Sofronie de la Essex facea obstei sale urarea: „O, cum as dori ca voi toti sa fiti poeti!” (si Parintele Sofronie avea intotdeauna in minte si sensul grecesc, etimologic, al cuvantului „poet” – ποιητής, adica „facator, creator”). Din acest gand s-a nascut si noua traducere romaneasca a vestitelor „Imne” ale Sfantului Simeon Noul Theolog. Continuare 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.