ICXC predicîndCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ROSTUL INCERCARILOR”
„Darurile cu care inzestreaza Dumnezeu pe oameni, - pe crestini la Botez sunt lumina a cunostintei de Dumnezeu, lumina intelegerii lumii si lumina dumnezeiasca, in cei desavarsiti.

Darurile sadite in om asteapta vreme cu prilej, asteapta imprejurari de tot felul, ca sa se arate cele ascunse in firea omului, fie bune, fie rele, precum si lupta dintre ele.
Toate intamplarile si imprejurarile prin care trecem intr-o viata - multe, de nu seamana o zi cu alta printre alte rosturi au si pe acesta: sa vadeasca, sa scoata la iveala cele sadite in ascunsul omului. Si fiindca in om sunt doua inclinari: una catre Dumnezeu si alta catre sine impotriva lui Dumnezeu, incercarile si ispitele pun omul fie intr-o valoare, fie intr-o negatie.
Cuvantul: «Ca sa se arate gandurile ascunse ale inimii» se afla in Noul Testament spus prima data de dreptul Simion, Preasfintei Fecioare, cand a adus pe Iisus prima data in Templu. «Iata Acesta este pus spre caderea si ridicarea multora in Israil si spre semnul caruia se va grai impotriva. Iar prin sufletul tau va trece sabie - ca sa se dea pe fata gandul a multor inimi.» (Luca 2,34-35)”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 168
(Sursa foto)

Mesaj dupa vizita la Slobozia, jud Giurgiu

Sambata, pe 16 septembrie 2023, am facut o scurta vizita la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, unde am adus mamelor si copiilor de acolo, aflati in grija parintelui Valentin Stefan si a doamnei preotese Veronica Stefan, cateva alimente si produse de  curatenie.
Va multumim tuturor celor care ati contribuit financiar pentru a putea ajuta la renovarea partiala a Asezamantului (s-a strans o sumă de 6000 lei) - cateva imagini ”de la fata locului”, innoit si mult mai colorat, sunt disponibile aici.
Multumim tuturor celor care ne-au ajutat cu transportul, cu donatii sau doar cu un gand ori rugaciune!
Pentru cei care doresc sa acorde un sprijin financiar pentru achitarea facturilor si pentru alte nevoi ale Centrului, va aducem aminte ca sumele pot fi donate in urmatorul cont:
FUNDATIA CRESTINĂ PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Exim Bank – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: "Pentru Giurgiu")
Va asteptam si pe dumneavoastra sa va alaturati proiectului Fundatiei noastre, pentru ca aceasta frumoasa lucrare de asistenta sociala si de natura profund crestina din comuna Slobozia sa fie de folos pentru cat mai multi dintre semenii nostri.
Va multumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastra si pentru ca sunteti alaturi de noi!
Dragul nostru parinte sa va aiba sub ocrotirea sa!


Pelerinaj la Sambata de Sus, 29 - 30 sept - 1 oct 2023
Cu ajutorul Domnului vineri, 29 sept 2023, ora 7:00, ne vedem in parcarea din Piata Victoriei pentru a pleca impreuna in acest frumos pelerinaj.
Va invitam pe toti cei ce il indragesc pe Parintele Arsenie Boca, pentru a comemora 114 ani de la nasterea ocrotitorului Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca si care nu puteti participa la evenimentul nostru din perioada 29 - 30 septembrie - 1 octombrie 2023, sa participati in urmatoarele zile, la Sfanta Liturghie, oriunde v-ati afla!!
Vom reveni curand cu programul si detaliile pentru pelerinajul de la Iasi, la Cuvioasa Paraschiva!!

Maica Domnului si Parintele Arsenie Boca sa ne poarte rugaciunile la Iisus Hristos!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.