Arsenie Boca Iisus in Zeghe Biserica Elefterie1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „PENTRU O GRESEALA VREMELNICA, O PEDEAPSA VESNICA?”
„Intrebarea aceasta zvacneste aproape in toate mintile. Intr-adevar, pentru ca n-ai fost milostiv cu saracii, fratii mai mici ai lui Dumnezeu, pentru ca nu le-ai dat sa manance, nu i-ai imbracat, nu i-ai primit cand erau straini, nu i-ai cercetat cand erau in temnita, numai pentru atata vina, facuta intr-o viata scurta, se poate ca Dumnezeu sa te dea focului si diavolilor sa te munceasca in vecii vecilor?
Ce taina ar putea raspunde si la intrebarea aceasta?
Totusi este raspuns:
Cel flamand si insetat, gol, strain si bolnav si, peste toate acestea, in temnita, in intelesul tainic, nu mai sunt saracii, ci Mantuitorul Iisus Hristos insusi, pe Care il avem in noi, in fiecare, de la Botez.
Daca in vremea vietii, in vremea mintii depline nu ne intoarcem de la cele dinafara si vremelnice la cele dinlauntru si vesnice, la faptura noastra cea nascuta de la Dumnezeu, la Hristos Cel ce petrece in adancul profund, dar apropiat al fiecarui om; daca nu vom cauta darul nasterii noastre celei din Duhul Sfant, atunci Hristos Iisus se afla in noi: flamand si insetat, gol, strain si bolnav de durerea intunecarii noastre, si pe deasupra, intr-o temnita in care misuna viermii patimilor si serpii rautatilor. Caci numai facand acestea lui Iisus cel din noi, le facem si semenilor nostri.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CARAREA IMPARATIEI” - IMPARATIILE IUBIRII - CAP VII, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 325.

(Sursa foto)

sfanta parascheva 2015 0Pelerinaj la Cuvioasa Parascheva 21-22 oct 2023
Cu bucurie va anuntam ca in perioada 21- 22 octombrie 2023, (sambata si duminica) cu ajutorul Maicii Domnului, vom organiza un pelerinaj la Iasi, pentru a ne inchina la moastele Sfintei Cuvioase Maica Parascheva, izvor de bine­cu­van­ta­re si insa­năato­sire duhovniceasca si trupeasca pentru toti cei care o cheama in rugaciune sa fie mijlo­ci­toa­re catre Preamilostivul Dum­ne­zeu.
Va transmit programul pelerinajului pe care il vom desfasura pe parcursul celor 2 zile:
Sambata, 21 octombrie 2023, vom pleca la ora 6:30 din Piata Victoriei - parcarea Centrala.
Intalnirea va fi, in acelasi loc, la ora 6:15.
Continuare

pro vita sfantul BrancoveanuHai cu noi la plantat arbusti - centrul Pro Vita din comuna Posesti!
Dragi prieteni,
Spre sfarsitul toamnei 2023, cand va fi vremea potrivita pentru plantari, am vrea sa mergem din nou la asezamintele din Valea Plopului si sa le plantam niste pomi – mere, prune, cirese, etc. – pentru ca, in anii urmatori, sa se bucure copiii de roade, chiar din curtea lor.
De data aceasta am vrea sa mergem la centrele Pro Vita din Valenii de Munte si cel din Posesti. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.