Pantocrator 33Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MARELE EXAMEN”
A fi crestin insemneaza mai mult decat apartenenta ta doctrinara la crestinism. A crede in Iisus inseamna mai mult decat semnifica vorbele. Iata ce insemneaza: a te stramuta din tine in El; insemneaza a-L face pe El inima ta; insemneaza sa ai un moment, o clipa in viata ta, in care te-ai intanit real cu Iisus, - clipa, pe care sa nu-ti ajunga viata intreaga de-a-o desfasura intre oameni. - De altfel acesta si e semnul ca esti un convertit al lui Iisus: ca te-ai dedicat Lui irevocabil. Toata vremea ta viitoare nu-i decat desfasurarea clipei aceleia, decizia, a carei bogatie nu se mai termina.
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p.64
(Sursa foto)

19 mai - Pelerinaj la Manastirea Pantocrator - Duminica Mironositelor si inchinare la Sf Ioan Rusu
Duminica, 19 mai 2024, cu ajutorul Maicii Domnului, va invitam sa participati intr-un pelerinaj cu urmatorul traseu:
Bucuresti - Manastirea Pantocrator (participare la Sfanta Liturghie) - Manastirea Adamesti - Manastirea Sfântul Gheorghe (Tiganesti) - Bucuresti. Cu prilejul hramului, in „Duminica Sfintelor Femei Mironosite”, zi in care este praznuita Sfanta Mironosita Maria Magdalena ale carei moaste se pastreaza in paraclisul Manastirii Pantocrator, din localitatea Draganesti-Vlasca, va fi adusa spre inchinare mana dreapta a Sfantului Ioan Rusu, de la Manastirea Rusikon, din Sfantul Munte Athos. Continuare  

izobrazhieniieCu daruri la copiii de la Slobozia si Valea Plopului!
Dragii nostri,
Cu voia Domnului, pe data de 16 martie 2024 (Valea Plopului) si 30 martie 2024 (la centrul "Sf Arhangheli Mihail si Gavriil", localitatea Slobozia-jud Giurgiu), am organizat vizitele noastre sociale.
Va multumim pentru generozitatea si dragostea cu care v-ati implicat fiecare pentru a oferi, din preaplinul sau putinul fiecaruia, donatii copiilor si varstnicilor din aceste centre. Va transmitem si dumneavoastra un strop din bucuria traita in aceste vizite: imagini Giurgiu si Valea Plopului.
In afara de celelalte bunuri (alimente, fructe, detergenti, produse de curatenie, consumabile) pe care le-am achizitionat si transportat acolo, a fost donata prin virament bancar suma de 6.000 lei (3.000 lei fiecarui centru), care sa poata fi folosita inclusiv la achitarea facturilor de utilitati. 
In continuarea traditiei incepute in anii trecuti cu ocazia sarbatorii "Invierii Domnului", am vrea sa le oferim copiilor din Valea Plopului si Slobozia, cate un mic dar (pungute cu dulciuri, produse de igiena, etc).
Persoanele interesate ne vor contacta pentru detalii la nr de telefon 0760 141 744 - Florina Ionescu sau ne vor transmite un email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Maica Domnului si Parintele Arsenie Boca sa va rasplateasca dragostea si grija pentru semeni!

hta„Adopta” un student de la Valea Plopului - implineste 2 ani!
Multumim donatorilor si sustinatorilor proiectului nostru "adopta un student", care, in curand va implini 2 ani.
Cu ajutorul dumneavoastra, pe parcursul anului 2023 am oferit acestor tineri ajutor financiar pentru continuarea studiilor, in valoare de 50.000 lei.
Va invitam, in continuare, sa „adoptati un student", sa fiti piatra de temelie pentru sperantele si aspiratiile acestor tineri, pentru a contribui si dumneavoastra la continuarea educatiei si instruirii unor copii care au ajuns in aceasta etapa datorita credintei, propriului efort si viziuni.
Pentru a crea si sustine fondul pentru bursele studentilor, avem nevoie de donatori/ sponsori care sunt dispusi sa contribuie constant, lunar, cu o suma de bani. Persoanele care si-au manifestat dorinta de a face parte din acest proiect, vor efectua transferul banilor in contul bancar al Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca.
FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
EXIM BANK - Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile platii: „Adopta un student”)
Pentru detalii, va rugam sa ne contactati la nr de telefon 0760141744 - Florina Ionescu sau sa ne transmiteti un email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Va multumim pentru efort si implicare!


cinstirea lantului sfantului apostol petru"In temnita am fost si ati venit la Mine"
Cu ajutorul lui Dumnezeu incepem un nou proiect: "In temnita am fost si ati venit la Mine".
Impreuna cu cei dornici sa se implice in aceasta actiune, si experienta Pr Valentin Stefan, vom incerca sa oferim un mic sprijin si sa alinam singuratatea persoanele private de libertate, din penitenciare, adunand donatii si fonduri pentru a-i vizita si oferi pachete (alimente, carti, iconite si alte obiecte asemanatoare).
Cei care doriti sa ajutati cu donatii sau sponsorizari puteti folosi contul fundatiei noastre, specificand la detalii plata: "donatie penitenciar".
Pentru alte informatii, va rugam sa ne contactati la nr de telefon 0760141744 - Florina Ionescu sau sa ne transmiteti un email la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.