final2Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „HAINA DE NUNTA SI «SFATUL» DIN IAD”
„Haina noastra de nunta e imbracamintea sufletului in Lumina lui Hristos. E haina de la Botez, cand ne-am imbracat in Hristos si Hristos s-a imbracat in noi.
Intrarea noastra in Crestinism e intrarea noastra in sfintenia lui Iisus.
Am inceput cu sfintenia.
De aceea copiii care mor botezati se mantuiesc fara pocainta. Haina lor de nunta e alba ca lumina.
Adaugandu-se anii haina se pateaza.
Sangereaza... Fiindca nu e simpla haina, ci e Fiinta: Omul din Cer, faptura cea noua.
Iar la nunta se cauta cata asemanare este intre tine si Iisus ?
Castigarea asemanarii cu Iisus are trecutul ei pe pamant. Iar asemanarea e in lumina. Lumina rezulta din capacitatea omului de iubire, de cunostinta si de suferinta.
Dar putini sunt oamenii pe pamant care sa nu pateze haina sfantului Botez. De aceea Dumnezeu, intru mila milostivirii Sale, a randuit al doilea botez, Botezul pocaintei: Taina Pocaintei sau spovedania, care reface stralucirea primului Botez.
Dar oamenii pun diferite motive sa nu vie la Taina Pocaintei. Iata cateva:
1. „N-am timp" de Biserica. - De fapt n-au dragoste.
2. „Nu-s pacatos, ca altii" - Un fel de farisei moderni.
3. „Acuma suntem tineri; cand om fi batrani" - Ca si cand ar avea cineva in scris ca va ajunge batranetele. Focul tineretelor crede ca poate insela pe Dumnezeu, lasandu-i batranetele. Caci intrebare daca vei ajunge batranetele si, cu o asa socoteala de viata, intrebare daca o gramada de doage si cioburi se vor mai putea pocai si vor fi primite.
Cei ce amana pocainta pe la batranete sunt asemenea oamenilor care vor sa treaca un rau mare, dar stau la marginea lui, asteptand pana trece toata apa. In viclesugul acestei socoteli se prind oamenii cei mai multi.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp 237-238.
(Sursa foto)

Pelerinaj la Prislop - Parastasul Pr Arsenie Boca - 27-28 nov 2023
Mai sunt locuri disponibile in acest pelerinaj!!!
Va invitam sa calatoriti alaturi de noi in acest pelerinaj de suflet, la Prislop, organizat cu ocazia implinirii a 34 ani de la plecarea in Vesnicie a Parintelui Arsenie Boca. Ne dorim sa traim doua zile cu folos duhovnicesc, dedicate rugaciunii
Luni, 27 noiembrie 2023, vom pleca la ora 7:30 din Piata Victoriei - parcarea Centrala.
Intalnirea va fi, in acelasi loc, la ora 7:15.
Continuare  

Cu daruri la copiii de la Slobozia, jud Giurgiu - 9 dec 2023
Dragii nostri,
Cu voia Domnului, sambata, 9 decembrie 2023, vom organiza ultima vizita din acest an la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, aflat in grija parintelui Valentin Stefan si a doamnei preotese Veronica Stefan.
In continuarea traditiei incepute in anii trecuti cu ocazia sarbatorii de Sfantul Nicolae, am vrea sa le oferim copiilor cate un cadou corespunzator dorintei fiecaruia. Continuare

Un dar si un zambet copiilor de la Valea Plopului - dec 2023
Dragi prieteni,
Va anuntam cu bucurie ca incepem pregatirea darurilor de sarbatori pentru copiii de la asezamantul din Valea Plopului. Am primit lista cu dorintele lor si va invitam sa ne fiti alaturi si de data aceasta: Continuare


Pr. Petru Moga - „Despre viata, preotie, relatii interumane”- 24 noiembrie 2023, ora 18:00
Vineri, 24 noiembrie 2023, incepand cu ora 18:00, la Biserica „Sfantul Dumitru-Posta”, Paraclis Universitar, Centrul Vechi, str. Franceza nr. 1, va avea loc conferinta „Despre viata, preotie, relatii interumane”.
Un dialog memorabil cu Parintele Petru Moga, un invitat special al Serii Catehetice de vineri, 24 noiembrie 2023, ora 18:00, cetatean de onoare al orasului Campina. Un titlu meritat, avand in vedere nenumaratele activitati desfasurate la Biserica Sfantul Nicolae, dar si in comunitate. Continuare

 

 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.