triodul
Triodul, carte de cult în biserica ortodoxă
Dragii noștri prieteni,

Triodul este o carte de cult dar și o perioadă liturgică a anului bisericesc.

Numit şi perioada prepascală, Triodul ţine de la Duminica vameşului şi fariseului (duminica trecută, 5 februarie 2017) şi până în Sâmbăta Mare (înainte de Paşti), în total zece săptămâni care ne pregătesc şi ne provoacă la o sinceră cercetare de sine şi pregătire pentru întâlnirea şi vieţuirea cu şi în Iisus Hristos. 
Triodul, prin urcuşul lui ascetic, liturgic şi mistic, ne ajută să ne reamintim care este scopul primordial al vieții noastre pământene: căutarea Împărăției lui Dumnezeu, mântuirea sufletelor noastre. 

Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca noi toți să trăim cu folos această perioadă a anului!
     Cuvântul de învățătură al Părintelui                              Arsenie Boca
Fragment din În Duminica Ortodoxiei


”În veacul al VIII-lea al erei creştine a fost, printre altele, o mare luptă pentru icoane. A trebuit un sobor ecumenic, ultimul sobor, al VlI-lea, să apere cinstirea sfintelor icoane. Atunci erau iudeii care pârau icoanele la împăraţi, precum că sunt chipuri cioplite şi închinare la lemne. Deşi atunci s-a pus capăt răutăţii şi multe veacuri icoanele au fost în cinste, astăzi iarăşi li se găseşte vină. Atunci li se zicea că-s o închinare greşită lui Dumnezeu. Azi vina lor e că amintesc de Dumnezeu.
Dar mai e o icoană în primejdie: icoana lui Iisus, pe care o avem în noi în fiecare; - căci de la Botez fiecare suntem destinaţi să fim o icoană a lui Iisus. împotriva acestei icoane a lui Iisus în om, se dă azi o luptă mai vrăjmaşă ca odinioară împotriva sfintelor icoane.
Se dă o luptă împotriva icoanei omului!
- Unde-i sunt apărătorii!?” Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 333, 334

Iisus_HristosInvierea
Icoana Învierii lui Iisus Hristos pictată de Părintele Arsenie Boca, Biserica Sf. Nicolae, Drăgănescu
Asezamant2Copii la Asezământul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, Slobozia/Giurgiu. (Foto: Kanal D)

Vizită la Așezământul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil

Începând de astăzi, 6 februarie 2017, vă așteptăm. în intervalul orar 9:30-17:00 la sediul nostru cu daruri pentru copiii de la Slobozia. Prima plecare din acest an spre acest centru va avea loc sâmbătă, 11 februarie 2017, ora 9:00.

 

Amintim că la acest centru se reiterează, la o scară mai mică, lucrarea pe care o face și Părintele Tănase la Valea Plopului/Valea Screzii. Astfel, Părintele Valentin Ștefan, împreună cu doamna preoteasă Veronica, are în grijă 40 de persoane (mame și copiii acestora), nevoite să își lase căminele ca urmare a comportamentului violent al soților/taților.

Pentru cei care nu ați ajuns încă la acest centru, dorim să vă împărtășim o parte din întâmplările minunate care au loc acolo.
Fiecare copil are parte de căldura acestei noi ”familii” și este îndrumat cu răbdare și stăruință atât spre urmarea constantă a cursurilor școlare de la toate nivelurile (o fetiță găzduită aici a intrat prima la Liceul Pedagogic din Giurgiu, anul trecut), spre înmulțirea talantului fiecăruia (prin atelierele de pictură și mesteșugărie organizate periodic), cât și spre desăvârșirea spirituală. Ca să întreținem și noi focul aprins al speranței acestor copii, vă invităm să ne fiți alături de fiecare dată, ajutând după puteri cu donații în alimente, produse de igienă și curățenie, bani pentru achitarea facturilor de întreținere lunară sau orice altă nevoie ar mai apărea.

Pentru pregătirea vizitei din 11 februarie, cele mai importante nevoi de hrană și întreținere curentă pentru această perioadă sunt următoarele:
- Alimente: pui, mezeluri, cârnați, pipote și ficăței, griș, ardei copti la borcan, castraveți și gogoșari în oțet, cașcaval, smântână, ouă;
- Achitarea unei facturi restante pentru apă, în valoare de aproximativ 3.596 lei;
- Asigurarea cu combustibil (10 tone de brichete rumeguș-preferabil, sau 20 tone lemne).

 

 

În cazul în care doriți să ajutați Așezământul cu donaţii financiare, necesare în special pentru achitarea facturilor de utilități, puteți dona sumele în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA 
C.U.I: 252 36 717
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
(de specificat la detaliile plății: "Pentru Giurgiu")

Giurgiu
Părintele Valentin Ștefan cu copiii de la Așezămîntul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil  (Foto: Kanal D)

În cazul în care doriți să ne însoțiți în vizita pe care o vom face la Slobozia-Giurgiu, vă rugăm să ne anunțați în timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel târziu până joi, 9 februarie.

Persoana de contact: Simona Sandru,  e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Apelăm și de această dată la persoanele care dispun de mașini și/sau dube să ne ajute cu transportarea donațiilor ce vor fi făcute și cu asigurarea unor locuri disponibile în mașini, pentru cei care vor dori să ne însoțească pe 11 februarie.

Vă mulțumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastră și pentru că sunteți alături de noi! Dragul nostru părinte să vă aibă sub ocrotirea sa! Doamne, ajută!

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.