pantocratorwe
Iisus Hristos Pantocrator, Parohia Sf. Treime, Bobalna
Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Fragment din "Cararea Sfantului Pavel", pag 36


"Daca simtim suferinta fara asemanare a lui Dumnezeu Mântuitorul nostru, cea din 
iubirea de oameni, aceasta curateste si viata noastra; caci acesta-i focul azvârlit de Dumnezeu pe pamânt,: pârjolul dragostei, care aprinde lumea, arde puterile raului si straluceste cu lumina dumnezeiasca pe smeritii Sai urmatori, ce se întorc Acasa. Cu toate acestea, dorul lui Dumnezeu dupa cel mai mare pacatos este neasemanat mai mare decât dorul celui mai sfânt om dupa Dumnezeu."

Sursa:  Ieromonah Arsenie Boca, Cararea Imparatiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Romane a Aradului, 2003.
Va multumim tuturor celor care ati ales sa mergeti cu noi in Pelerinaj la Sf. Manastire Prislop!

Va reamintim ca sambata, 27 august 2016, la ora 6:45, ne intalnim in piata Victoriei, in dreptul gurii de metrou dinspre Guvern, pentru a ne imbarca in autocarul cu care vom pleca la ora 7:00 spre Prislop. Va rugam mult sa nu intarziati!

Sa ne ajute Dumnezeu sa avem cu totii mare folos duhovnicesc din acest pelerinaj!
Ne rugam Parintelui Arsenie Boca sa ne primeasca toate rugaciunile si sa le ridice sus, la Bunul Dumnezeu, spre indeplinire!
13445339_1288989391130782_121984086428504625_n
Mormantul Parintelui Arsenie Boca de la Sf Manastire Prislop (Sursa foto)
SfPorfiriecarti Va invitam sa cititi despre Sfantul Cuvios Porfirie Kavsokalyvitul, un sfant contemporan cu noi, despre care mitropolitul de Kydonia si Apokoronas, Preasfintitul Irineu, spune:
„E cu neputinta de înteles si de prins în cuvinte ceea ce a daruit lumii un om precum parintele Porfirie. Un om care vede lumea în lumina si intru iubirea lui Dumnezeu revarsate peste toti. Un om integru si optimist, in pofida varstei sale, un om iubitor si smerit. Un om care este cu adevarat om: un sfant.” 

Editura Sophia va propune, spre lectura, o parte din cuvintele si invataturile Cuviosului parinte Porfirie grupate in trei volume tematice.

Despre toate acestea, puteti citi pe site-ul nostru, aici.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.