cuvinte-vii-arsenie-69547 Cuvantul de Invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Fragmente din „Moartea care dobandeste invierea"

Sunt foarte stranse: moartea cu invierea. Multora li se pare ca seispraveşte totul cu mormantul. Crestinul insa isi scrie pe crucea de la capatai: „Astept invierea mortilor". Credinciosul nu se teme de moarte, fiindca a desfiintat-o Iisus. Iisus i-a schimbat sensul, întorcandu-i altfel rostul.[...]
Cu stricarea împaratiei mortii, cu deschiderea Imparatiei Cerurilor, sensul mortii s-a schimbat, dintr-o pedeapsa intr-o binefacere. De acum moartea nu mai e o pedeapsă data firii, ci o pedeapsa data pacatului. - Iar la aceasta ne invoim din toate puterile. De aceea nu ne temem de moarte. Daca viata noastra a fost o viata a lui Iisus, nici moartea noastra nu va fi deosebita. [...]
Tot sirul sfintilor mucenici au biruit moartea, ca i-au stiut neputinta şi n-au fugit de ea, cand imprejurarea le-a îmbiat-o. Ei au biruit moartea, ca moarte.Iata in ce inteles primim moartea, ca o eliberare, ca o ultima spalare a vietii, un castig al mortii lui Iisus si o arvuna a invierii Sale, premiza si concluzia tuturor invierilor."

Sursa text: Protosinghel Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, pag. 80-81
Pelerinajul la Prislop (27-28 august 2016) ne-a adus, alaturi de intalnirea in rugaciune cu Parintele Arsenie Boca, la mormantul sau, o buna impreuna zidire a sufletelor noastre in lumina si iubire.
Va multumim tuturor celor care ne-ati fost alaturi in acest pelerinaj de suflet!
MormantIunieMormantul Parintelui Arsenie Boca de la Sf. Manastire Prislop
Ghiozdan
„Un ghiozdan din suflet oferit unui suflet" - O noua Campanie Umanitara initiata de catre Biserica Sf Antonie, Titan pentru copiii din Parohia „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”- Traistari, judetul Vâlcea.
Perioada colectare si transport bunuri: 12.09.2016 - 17.09.2016, intre orele 08,00 - 20,00, Biserica Sf. Antonie, Titan.
Fundatia Sfânta Irina organizeaza un Ciclu de Conferinte cu tema Conceptul de medicina crestina. Abordarea bolnavului, cu un total de 16 ore (1-2 oct 2016, Intrarea libera). Medicina_mic

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.