rugaciuneainimii
Sursa foto
 Cuvantul de invatatura al Parintelui                      Arsenie Boca

Fragment din "Dincolo de Chip"

"Rasaritul mediteaza fara imagini, chiar contra imaginilor, ba si vedeniile reale le refuza - nu din rea credinta sau din duh de impotrivire, ci din grija de-a nu gresi primind orice. si se stie ca 
Dumnezeu nu se supara cand se sta pe acest punct de vedere.
Meditatia ortodoxa e cu termenii care „nu pun tipar pe minte",cum zice unul din sfinti, termeni care nu starnesc nici o imagine. Iata cativa termeni fara chip: „Eu sunt Adevarul"; „Dumnezeu esteiubire"; „Duh este Dumnezeu"; „Cunoasterea de Dumnezeu este 
viata vesnica", etc. Dar fiindca noi nu putem fi contemporanii lui Iisus, ca unii ce traim in hotarele vremii, poate fi Iisus contemporanul sufletului nostru peste veacuri; contemporan peste timp si chip.
Iata o motivare si un cadru a rugaciunii meditative: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine 
pacatosul". Inspiram atotprezenta Sa in Preasfant numele Sau si expiram chipul nostru de pacat..."

Sursa text: Protosinghel Arsenie Boca -  "Cuvinte Vii", Editura Charisma, Deva, 2006, pag. 130-131
Dragii noştri,

Cu ajutorul Domnului, sambata, 17 septembrie 2016, organizam o noua vizita la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judeţul Giurgiu, fapt pentru care apelam la ajutorul dumneavoastra pentru pregatire.
Va rugam sa ne fiti alaturi și de aceasta data, în functie de prisosul fiecaruia, in dorinta de a asigura celor 40 de mame si copiilor lor (victime ale violentei domestice), gazduiti in acest centru pastorit de Parintele Valentin Stefan, acoperirea celor mai importante nevoi de hrana si intretinere curenta pentru aceasta perioada:
 -Alimente: carne de pui, carne tocata, mezeluri, pate de ficat, margarina, gem, oua, bors, drojdie, zacusca, ciuperci;
-Produse de curatenie pentru: pardoseli, curațat geamuri, șters praful, Domestos, Cif, bureti de vase, de sarma, lavete, maturi.  
GiurgiuImpreuna
Copiii de la Centrul Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil, Slobozia- Giurgiu   Sursa foto
In cazul in care doriti sa ajutati Asezamantul cu donatii financiare, necesare in special pentru achitarea facturilor de utilitati, puteti dona sumele in urmatorul cont: FUNDATIA CRESTINA PARINTELE ARSENIE BOCA, (C.U.I: 252 36 717) RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000 Banca Romanească – Sucursala Domenii (de specificat la detaliile platii: "Pentru Giurgiu")
Va asteptam la sediul Fundatiei cu donatii, incepand de luni, 12 septembrie, intre orele 9.30-17.00. In cazul in care doriti sa ne insotiti in vizita pe care o vom face la Slobozia-Giurgiu, va rugam sa ne anuntati in timp util pentru a putea organiza deplasarea, respectiv, cel tarziu pana joi, 15 septembrie.
Apelam şi de aceasta data la persoanele care dispun de masini si/sau dube sa ne ajute cu transportarea donatiilor ce vor fi facute si cu asigurarea unor locuri disponibile in maşini, pentru cei care vor dori sa ne insoţeasca pe 17 septembrie.
Va multumim de pe acum pentru toate darurile dumneavoastra si pentru ca sunteti alaturi de noi! Dragul nostru parinte sa va aiba sub ocrotirea sa! Doamne, ajuta!
Oameni "Oameni de unica folosinta"
Nu e o carte obisnuita, este un roman grafic. Aceasta carte este filmul unei vieti obisnuite, derulat fotograma cu fotograma de mana unui artist inspirat. Ar putea fi filmul vietii oricui.
Este o drama cu un potential optimist. Batranii nostri nu sunt de unica folosinta. Sunt oameni. Pentru totdeauna. Sa fim si noi! Sa ne luam un ragaz pentru iubire.
Cartea poate fi cumparata din magazinul nostru la pretul de 41 de lei.

Drumetie de doua zile in Masivul Ceahlau - Invitatie pentru contemplarea frumusetii creatiei lui Dumnezeu in Ceahlau, singurul masiv montan din Romania care poarta un hram. Muntii Ceahlau au fost dintodeauna incarcati de spiritualitate, fiind locuiti mai întai de initiatii daci, apoi de Sfintii Parinti ai Ortodoxiei. 
Plecarea: 9 septembrie, ora 23:25, cu trenul. (Organizatori 
ASCOR, LTCOR)
Ceahlau
Sursa foto
Mdehartie In luna septembrie, la Moara de hartie din Comana, se vor desfasura o serie de ateliere și evenimente pentru varste si gusturi diverse.
Va invitam sa cititi detalii aici.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.