poarta-alba-238741l

Dorim să vă recomandăm un film document „Poarta albă” ce rulează din 17 octombrie în cinematografe. „Poarta albă” este un film inspirat din fapte reale şi porneşte de la descoperirea din anul 2007, făcută de un student la teologie, care observă pe fresca bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti că Pruncul Iisus, ţinut în braţe de Maica Domnului, este îmbrăcat în zeghe de puşcăriaş. Ştirea ar fi trecut neobservată dacă nu s-ar fi aflat că fresca fusese pictată în urmă cu 50 de ani chiar de părintele Arsenie Boca, fost deţinut la Poarta Albă.

„Poarta Albă” este un film dramatic ce îşi propune să fie un testimonial al unor vremuri dure, nu foarte îndepărtate, urmărind viaţa a doi studenți care, odată ajunşi în lagărul morţii ca deţinuţi politici, îşi dau seama că munca forţată la Canal nu are scopul construirii unei căi de transport între Dunăre şi Marea Neagră, ci crearea unui loc al suferinţei organizate, unde cei indezirabili regimului comunist trebuie exterminaţi. Suspansul este permanent, moartea îi pândeşte în orice moment. Întâlnirea cu Părintele Arsenie Boca îi ajută, însă, să descopere speranţa într-o lume ce părea a fi fără speranţă.

Filmul este o poveste despre prietenie şi solidaritate, într-un univers întunecat şi nedrept; o poveste despre speranţă.

Nicolae Mărgineanu este cunoscut pentru regizarea a numeroase filme artistice, printre care „Binecuvântată fii, închisoare”, „Pădureanca”, „Ştefan Luchian”, „Schimb valutar” etc. Tot el semnează filmele documentare „Amfiteatre şi închisori”, „Urmărit de securitate”, „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”. De-a lungul carierei sale, a primit mai multe premii, atât în cadrul festivalurilor naţionale, cât şi a celor internaţionale, printre care Montreal, Amiens, Karlovy Vary sau Moscova.


Programul de difuzare în cinematografele bucureştene:
Grand Cinema & More (Băneasa Shopping Center)

  • Vineri, 24 Octombrie - 13:25, 16:50
  • Sambata, 25 Octombrie - 10:30
  • Duminica, 26 Octombrie - 13:15
  • Luni, 27 Octombrie - 13:25, 16:50
  • Marti, 28 Octombrie - 13:25
  • Miercuri, 29 Octombrie - 10:30
  • Joi, 30 Octombrie - 13:10
Filmul se gaseste in magazinul fundatiei noastre, la pretul de 15 lei,  aici.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.