Calimara_cu"Volumul Călimara cu ambrozie reprezintă un amalgam de sentimente ale unui suflet impresionat de albul din negru, de frumosul din urât, de zâmbetul din spatele lacrimilor. Este o călătorie printre rimele ce oferă o muzicalitate aparte sau printre versurile albe care emană autenticitate. Temele abordate sunt diverse și încărcate de emoție, emoția de a trăi în actualitatea diafană. Emoția de a mai putea contempla o carte, un vers, o trăire și o bucurie supremă care ajunge să fie îngradită de tumultul tehnologiei prezentului.
Trebuie să ne întoarcem la frumos, la rădăcinile strămoșești, să păstram vie 
cultura și literatura română, să atragem generația mea și cea viitoare spre ceea ce moștenim mai frumos."  
Acestea au fost o parte din cuvintele cu care acum un an (mai 2016), Ramona Ion, o tanara de 20 de ani, si-a prezentat "tableta" de emoție și trăire la lansarea cărții sale. Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca a ajutat-o pe Ramona Ion să își lanseze acest al doilea volum de poezii într-un cadru omagial, la cea de-a șaptea aniversare a activității sale, 30 mai 2016.
 

6AA                      Imagine de la Lansarea cartii "Calimara cu ambrozie", 30 mai 2016, Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti (Ramona Ion si Cristian Filip) 

Ramona Ion are 21 de ani și a locuit, cu familia sa, în orașul Dorohoi, județul Botoșani. După absolvirea liceului cu media generală 10 (ca și toți anii de studiu de la liceu), studiază acum la Universitatea Politehnică din Iași, fiind acum la final de sesiune. 

Pentru Ramona, viața de student este plină de noi încercări și examene dar nu numai la școală, ci și în viața de zi cu zi, ea este singura care se poate ajuta pe sine și pe întreaga familie să trăiască, în sensul de a asigura minimul necesar pentru hrana zilnică și plătirrea facturilor de întreținere, electricitate, etc. În general, studenții au mult mai puține griji decât Ramona, ei au doar grija examenelor din sesiune. 
Ceea ce ne-a mișcat în mod deosebit este dorința ei sinceră - și faptele sale dovedesc acest lucru - de a învăța pentru ca să poată să aibă un loc de muncă spre a-și ajuta întreaga familie (mama sa are grijă de frații mai mici și tatăl este foarte bolnav, cu o nevoie acută de operație pe inimă dar fără șansa de a rezolva acest lucru, neavând bani pentru aceasta) și nu numai atât, de a-i ajuta, mai târziu, și pe cei care, ca și ea, au venit pe lume în familii greu încercate.

Acum un an, la lansarea cărții sale CĂLIMARA CU AMBROZIE, Ramona ne mărturisea:

"Sunt un suflet impresionat de tot ceea ce trăiește și care transpune toate aceste trăiri pentru posteritate prin poeziile pe care natura și Cerul mi le dăruiesc cu binecuvântare. Orice carte vândută poate dărui undeva bucurie, iar pe mine mă poate ajuta enorm să îmi pot asigura un viitor, să îmi pot ajuta familia greu încercată și pe frățiorii mai mici, să îmi pot dezvolta proiectele referitoare la următorul volum de poezie și la înființarea unei Asociații Culturale care să atragă toate categoriile de vârstă către sensibilitate, literatură, poezie."
Oricine dorește să o ajute pe Ramona să supraviețuiască (în primă fază) și să își îndeplinească visele poate să îi cumpere cartea sau să o ajute financiar.

  • Pentru a comanda cartea sa, puteți să îi scrieți pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau direct de pe site-ul nostru sau de la sediul nostru, contravaloarea cărților sale va ajunge la Ramona (prețul cărții este 15 lei).

Va multumim tuturor pentru ajutorul acordat!  

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.