Doamne ajută! 

Mă numesc Ramona Ion și sunt studentă în primul an la Politehnică și încerc să mă descurc cu toate cele necesare lunar la Facultate și să îmi sprijin și familia numeroasă. Am încă 3 surori și un frate, toți mult mai mici decât mine, mama a fost disponibilizată, iar tata are decizia comisiei medicale: „inapt muncă” - a reușit să facă o intervenție dificilă care sperăm că îl va ajuta pe viitor să se recupereze și să poată ajuta mai mult și el acasă. Acum are nevoie de o pereche de ochelari, deoarece vederea i-a fost afectată în urma anilor în care a depins doar de tratament medicamentos, i-au fost recomandați cei mai buni. Am reușit să achităm un avans, dar nu și prețul integral pentru a-i putea ridica. Ar mai fi de achitat încă 1000 de lei.

Sora mea, Maria, de 12 ani, trebuie să facă niște investigații mai amănunțite la piciorușe, deoarece la ultimul control a fost diagnosticată o problemă la oase. I s-a spus că pe viitor e posibil să fie necesară o intervenție la oase și i s-a interzis să facă efort fizic. Deocamdată nu avem destule informatii pentru a ști ce este de făcut pentru a nu se ajunge acolo. Însa toate aceste drumuri, tratamente și investigații trebuiesc achitate.
Visăm la o casă a noastră, momentan locuim într-o locuință socială, foarte mică, unde deși facem curat, din pereții îmbibați tot timpul iese din nou igrasie și mucegai care duce la îmbolnavirea celor mici foarte des, cea mai mică având doar 9 luni și nefiind un mediu sănătos pentru ea și toți ceilalți.
Iarna ne încălzim electric, au fost și probleme cu cei de la E-ON care au contorizat mai mulți kw după o defecțiune a contorului și avem datorii la energia electrică de peste 1900 lei, cu preaviz de deconectare.
Venitul familei este ajutorul social și alocațiile celor mici, de aceea nu ne descurcăm cu toate cele lunare. Eu din bursa mea de aici și din ce mai reușesc să vând din volumele mele de poezie, încerc să ajut și acasă și să mă descurc și eu aici cu toate.

Toată viața nu am știut decât să mă pregătesc, să am rezultate maxime și să cred că muncind voi avea un viitor și asta îmi este și nădejdea! Nu de puține ori am plâns adormind cu cărțile în brațe și așa din senin, ca un har, s-a născut dragostea pentru poezie și carte. Am reușit să public primele 2 volume de poezie și intenționez ca atunci când Bunul Dumnezeu îmi va dărui un viitor, să mă gândesc la copii, la literatura și poezia romanească și să lupt prin diferite proiecte îndrăznețe să le păstrez în viață!
Până atunci încerc să trec de prezentul binecuvântat dar cu greutăți și să mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru toate.

Orice sfat sau mic ajutor, chiar și prin cumpărarea unui volum de poezie, ne ajută enorm să reușim cu toate neajunsurile. Știu că va veni ziua în care voi fi pe picioarele mele și voi reuși să mă descurc singură cu toate și de acasă voi avea vești mai bune! Însă până atunci trebuie să reușesc să găsesc puțin sprijin pentru a răzbate pe toate planurile. Mă rog Bunului Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu sănătate, bucurie și putere de a reuși în tot ce ne propunem!
Pentru comandarea unui volum de poezie îmi puteți scrie la adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau puteți comanda de pe site-ul Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca.

Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să vă răsplătească și să vă ocroteacă. Doamne ajută!
                                                                                                                                                                                            Ramona Ion

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.