prima paginaMarti, 5 sept. 2017, la Arcub Gabroveni am avut bucuria sa va avem alaturi la premiera filmului „Testamentul de la Sambata”, film realizat in regia  lui Nicolae Margineanu, pe baza scenariului semnat de Costin Manoliu. Domnul Nicolae Margineanu, regizorul mai multor filme cu marturii si despre viata Parintelui Arsenie Boca (Parintele Arsenie Boca- Omul lui Dumnezeu, Parintele Arsenie Boca in duh si adevar, Intalniri cu un sfant - Parintele Arsenie Boca), nu a putut fi prezent la evenimentul nostru, salutam cu bucurie prezenta sa si a doamnei Maria Ploae la sfarsitul lui septembrie, la Sambata de Sus, unde va avea loc a doua lansare a filmului. 

Dupa vizionarea filmului, aplaudat cu caldura si entuziasm de toti cei prezenti in sala, distinsii nostri invitati: Lucia Stanescu, Nita Chivulescu, Florin Dutu si scenaristul Costin Manoliu au avut amabilitatea sa raspunda la intrebarile noastre, adresate de catre Presedintele fundatiei noastre, Cristian Filip. Ulterior, au venit intrebari direct, din public.

Lucia StanescuDoamna Lucia Stanescu, marturisitor cu emotie si inalta traire duhovniceasca, a povestit cu dragoste momentele de mare bucurie pe care dumneaei si familia sa au avut sansa sa le traiasca alaturi de Parintele Arsenie Boca. Ne-am bucurat sa ascultam aceasta marturisire live si sa vedem cum un om frumos si curat duce mai departe, peste ani, prin viata si atitudinea sa, invatamintele si sfaturile pline de intelepciune ale Parintelui Arsenie. La sfarsitul evenimentului, cu multa emotie, doamna Lucia Stanescu ne-a daruit fiecaruia dintre noi cate o iconita, copie dupa icoana originala pe care au primit-o parintii sai de la Parintele Arsenie Boca, spunandu-ne: „Dar din dar se face Rai”.

Nita ChivulescuMonteuza filmului, doamna Nita Chivulescu, a lucrat cu finete, eleganta si intelepciune de-a lungul timpului alaturi de regizorul si scenaristul filmelor despre Parintele Arsenie Boca. De o deosebita smerenie, ne-a marturisit ca nu este sigura ca tot ce a lucrat a fost bine, sperand ca munca sa sa fie din ce in ce mai buna astfel incat sa raspunda pozitiv tuturor exigentelor.

Florin DutuDomnul Florin Dutu, membru de onoare al fundatiei noastre, probabil cel mai fin si detaliat cunoscator al tuturor documentelor care s-au adunat despre viata si activitatea Parintelui Arsenie Boca, autor a mai multor carti despre parintele, ne-a vorbit, raspunzand uneia dintre intrebari, despre relatia Parintelui Arsenie Boca cu Parintele Dumitru Staniloae si Nichifor Crainic. Timpul pe care il aveam la indemana nu ne-a permis sa ascultam cat de multe ar fi dorit si avut sa ne spuna distinsul invitat! Ne dorim mult sa organizam o intalnire cu domnia sa in care sa ne povesteasca pe larg despre Parintele Arsenie Boca.

CostinManoliuScenaristul filmului, domnul Costin Manoliu, ne-a povestit despre „intalnirea” sa cu Parintele Arsenie Boca, despre transformarea sa pe masura cunoasterii invataturii Sfantului Ardealului, despre munca de-a lungul acestor ani pentru a face cunoscute - prin mijloacele audio vizuale - cat mai multe lucruri despre Parintele Arsenie Boca, oamenii minunati pe care i-a intalnit si povestile lor de viata, toate sub amprenta sfanta a Parintelui Arsenie Boca... un adevarat si emotionant scenariu! 

Testamentul de la SambatamareLa intalnirea noastra i-am avut alaturi pe doi slujitori din Biserica noastra ortodoxa, membri ai fundatiei noastre, Parintele Mihai Florian Dragomir si Parintele Nicolae Popescu. Le multumim pentru prezenta si binecuvantarile sfintiilor lor.

Multumim mult invitatilor nostri precum si dumneavoastra, oameni cu suflet mare si inimi calde, toate inflacarate de iubirea de Dumnezeu si Parintele Arsenie Boca, motivul principal pentru care ne-am adunat in seara de marti in eleganta sala de la Arcub.  De asemenea, multumim tuturor voluntarilor care au venit si ne-au ajutat la organizarea evenimentului!

In ultimul rand, dar nu in cele din urma, multe multumiri doamnei Eliza Bercu si tuturor colegilor sai de la Arcub Gabroveni pentru generozitatea cu care ne-au primit in aceasta frumoasa locatie unde am avut bucuria „reintalnirii” cu Parintele Arsenie Boca, in buna pace si iubire crestineasca.

Filmul „Testamentul de la Sambata”, in format DVD, cu subtitrare in limba engleza, poate fi gasit la vanzare in magazinul nostru de carte. Detalii va invitam sa cititi aici.
M
ai multe imagini de la evenimentul nostru gasiti aici.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.