biserica draganescu dxn 5
Ca bucuria să fie deplină, vă propun pe 17 martie 2019, în prima duminică din Postul Paștilor,  „Duminica Ortodoxiei”, să mergem într-un pelerinaj de 1 zi, în care ne vom folosi sufletește făcând popas pentru rugăciune la biserica „Sfântul Nicolae” din Drăgănescu, Mănăstirea Buna Vestire - Bolintin Vale și Mănăstirea Sămurcășești - Ciorogârla.

Cost: 65 lei/persoană - include serviciile de transport cu autocarul/ microbuz.

biserica draganescu dxn 19Programul de desfășurare al pelerinajului:
Traseul: București - Ciorogârla - Bolintin Vale - Drăgănescu - București.
La înscriere avem nevoie de numele și prenumele pelerinului, numărul de telefon mobil, adresa de email. Cei care faceți plata în cont, vă rugăm să ne trimiteți copia după ordinul de plată pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
Notă: Banii plătiți în avans, pentru pelerinaj, nu pot fi recuperați ulterior, în caz că vă răzgândiți și nu mai mergeți.

Înscrierile și plata integrală pentru pelerinaj se fac până pe data de 14 martie 2019, inclusiv.
Odată cu înscrierea, vă rugăm să alegeți următoarele metode de plată: numerar, direct la sediul nostru, în intervalul orar 9 - 15, sau prin virament în următorul cont:
FUNDAȚIA CREȘTINĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA
C.U.I: 252 36 717 
RO 75 BRMA 0810 0296 7430 0000
Banca Românească – Sucursala Domenii
specificând la detaliile plății: „Pelerinaj 17 martie 2019” și numele pelerinului.

Întâlnirea va fi duminică 17 martie 2019, ora 6.45, iar plecarea va fi la ora 7.00.

Locul întâlnirii: Piața Victoriei, Parcarea Centrală.
Ora 8.30, participarea la Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Buna Vestire - Bolintin Vale.

Mănăstirea Buna Vestire din Pădurea cea Mare de la Bolintin, se cunoaşte că a fost ctitorită de Pilea Logofătul în timpul domnieiDSC 0539 320x213 lui Mircea cel Bătrân şi a fiului său, Mihail. Pilea Logofătul a făcut parte din neamul Izvoranilor de lângă Piteşti şi a fost călugărit sub numele de Filotei monahul, după târnosirea mănăstirii Cozia. Ulterior, spre sfârşitul domniei lui Mircea cel Bătrân (1417), Pilea, fiind logofăt în Sfatul Domnesc, a ridicat mănăstirea cu hramul Buna Vestire în Pădurea cea Mare de la Bolintin-Vale. Domnitorii care vor urma după Mircea cel Bătrân vor adăuga la daniile făcute de Pilea Logofătul altele, aşezând mănăstirea de la Bolintin în rândul mănăstirilor de vază ale Ţării Româneşti. Moşia mănăstirii Buna Vestire era la fel de bogată ca mănăstirea Dealu şi Snagov.
Din anul 1651 moşiile mănăstirii sunt preluate de mănăstirea Mihai-Vodă de la Bucureşti, dar intră în posesia acestora abia din 1747 prin „poruncă domnească”.
Din acest moment până la secularizarea averilor mănăstireşti în 1864 moşia fostei mănăstiri de la Bolintin-Vale este administrată de călugării de la mănăstirea Mihai-Vodă de la Bucureşti. Mănăstirea Buna Vestire din Pădurea cea Mare de la Bolintin-Vale dispare la mijlocul secolului al XVIII-lea, probabil, arsă de turci până în temelii. 
În 2004 un sobor de preoţi, în frunte cu Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit locul pentru ridicarea noului schit, metoh al mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti, ce urma să-i aibă ca ocrotitori spirituali pe Sfântul Ierarh Nectarie, Sfântul Mare Mucenic Mina şi Sfântul Sava cel Sfinţit. Până în anul 2007, cu ajutorul credincioşilor din localităţile din jurul mănăstirii şi a preoţilor din parohiile învecinate şi a călugărilor de la mănăstirea Radu Vodă, s-au construit cinci chilii, o trapeză, două grajduri, gospodăria anexă şi s-a realizat amenajarea iniţială a drumurilor.
Astăzi clopotele mănăstirii se aud peste Pădurea cea Mare, peste câmpie, în toate satele din împrejurimi. Frumusețea locului în care este ridicată noua mănăstire aduce liniște în sufletele tuturor. Oamenii pentru o vreme lasă totul în urmă și regăsesc aici taina credinței, a smereniei, a iertării. Rugăciunea rostită în taină aduce fiecăruia speranță, bucurie, alinare.
manastirea ciorogarla 01La sfârșitul Sfintei Liturghii, vom participa la o agapă frățească. După această gustare binecuvântată, ne luăm rămas bun de la Părintele Mina, starețul sfântului lăcaș, care păstrează în bună rânduială viața duhovnicească din această mănăstire.
Ne continuăm drumul și ne vom opri, la Mănăstirea Sămurcășești-Ciorogârla, care reprezintă prin istoria de peste 200 de ani și prin viața ei duhovnicească o candelă a spiritualității ortodoxe românești în sudul României.
Următorul popas va fi la Biserica „Sfântul Nicolae”, din localitatea Drăgănescu  județul Giurgiu, zugrăvită în tempera de către Pr. Arsenie Boca, în 15 ani, cu multă originalitate și documentație - o smerită mărturisire ortodoxă de credință exprimată plastic. 
Părăsind acest sfânt locaș, ne îndreptăm către casele noastre cu pace și întreaga ființă luminată de întâlnirea și comuniunea cu Dumnezeu.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.