Mănăstirea Sf. Ioan Rusul, prima mănăstire din ţară construită în cinstea Sfântului Ioan Rusul

Te rog, o, Sfinte Ioane, ia viaţa mea în mâinile tale şi mijloceşte precum ştii mântuirea mea!

icoana_SF_Iaon_Rusulmica
Fundaţia noastră a început să funcţioneze de pe data de 27.05.2009, avându-l aşadar ocrotitor si pe Sfântul Ioan Rusul alături de Părintele Arsenie Boca. Pentru că lucrările de construcţie şi amenajare se află în plină desfăşurare, nădăjduim să putem şi noi să ajutăm la construcţia bisericii mănăstirii şi vă facem cunoscut acest lucru tuturor acelora care puteţi să ne sprijiniţi în acest demers.


Donaţii se pot face în conturile:
BRD, Sucursala Giurgiu,
CONT LEI: RO60BRDE190SV09506631900.
CONT EURO: RO03BRDE190SV09534931900. (pentru tranzactii internationale Cod SWIFT: BRDEROBU)
CUI: 24690668
Titularul contului: "Mânăstirea Sfântul Ioan Rusul"
Părintele Protos. Macarie SOTARCA, Stareţul Mânăstirii "Sf. Ioan Rusul", poate fi contactat la numărul de telefon: 0724295369.Mănăstirea Sf. Ioan Rusul este prima mănăstire din ţară construită în cinstea Sfântului Ioan Rusul. Fiind soldat, Sfântul şi-a ales ca locaţie, iată, o fostă unitate militară, sălăşuindu-se între ostaşii lui Hristos care sunt monahii. Mănăstirea este situata la marginea localitâţii Slobozia, aproape de Dunăre, pe ruinele unei foste unităţi militare a Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la marginea unei păduri frumoase, o oaza de lumină spirituală pentru toţi cei care păşesc pragul sfântului locaş.

icoana_si_Sf_moastemicaHram_Sf_IoanMicaCu binecuvântarea P.S. Dr. Ambrozie Meleaca, Episcopul Giurgiului, protosinghelul Macarie Sotarca, stareţul mănăstirii, a purces la demararea, în data de 20 noiembrie 2008, a primelor lucrări de construcţii ale locaşului monahal. Biserica mânăstirii adăposteşte într-o raclă părticele din moaştele Sfântului Ioan Rusul şi părticele din moaştele a mai multor sfinţi: Sfântul Ioan Gura de Aur, Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Elefterie, Sfântul Haralambie, Sfântul Siluan Athonitul, Sfinţii 14.000 de prunci ucişi de Irod, Sfântul Ignatie Teoforul, Sf. Policarp al Smirnei si părticele din Sfânta Cruce.
În prezent aici se află o obşte de  5 vieţuitori şi pe viitor numărul acestora va creşte. Zona este foarte săracă, atât din punct de vedere material, dar mai ales spiritual, fiind vitregită de-a lungul vremii mai ales prin absenţa mănăstirilor.

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.