logo Fundatia Arsenie Boca

ISTORIC: În 2006, la lansarea uneia dintre cărţile domnului Dan Lucinescu, fost deţinut politic, domnul Cristian Filip rămânea profund impresionat de dragostea şi lumina celui care petrecuse 15 ani în închisorile comuniste.

În 2008, domnul Lucinescu devenea client al domnului Filip, astfel având loc prima întâlnire şi discuţie mai amplă dintre cei doi. Numărul de cărţi editate iniţial din „Jertfa” şi „Lupta” nu depăşea 500 de bucăţi, aşa că domnul Filip se hotărăşte să îl sprijine pe domnul Lucinescu în a tipări şi distribui un număr mai mare din aceste lucrări excepţionale, care merită sa fie citite de mult mai mulţi români.

Astfel s-au re-editat în cantităţi mai mari lucrările „Jertfa”, cu binecuvântarea Părintelui Iustin Pârvu, fost coleg de celulă cu domnul Dan Lucinescu, şi „Lupta”, prefaţată de marele istoric, profesorul Gheorghe Buzatu.

La lansarea celor două cărți, mai întâi în Bucureşti (3 octombrie 2008) și apoi în Constanţa, reacţia publicului a fost atât de puternică şi emoţionantă, încât s-a născut ideea înfiinţării unei fundaţii care să poată coagula cât mai multe forţe pentru găsirea şi realizarea proiectelor de renaştere a spiritului românesc.

Așa cum se construiește o casă trainică, putem spune că Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca are la temelie dragostea de Dumnezeu, de neam și de țară a eroilor și mucenicilor din închisorile comuniste, acolo au fost aruncați mare parte din cei mai buni fii ai neamului românesc. Prin această LUCRARE, Pr. Arhimandrit Justin Pârvu și domnul Dan Dumitru Lucinescu sunt vocea tuturor românilor care s-au nevoit în temnițele comuniste din România, chemându-i, azi, pe toți frații români să fie buni creștini și să dovedească, prin faptele lor, că sunt fiii lui Hristos care trăiesc pe acest pământ înzestrat de Dumnezeu cu toate darurile.

Cu binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, lansarea Fundației Creștine Părintele Arsenie Boca are loc pe 27 mai 2009, la Cercul Militar Național din București. Cei trei membri fondatori sunt domnul Dan Dumitru Lucinescu, domnul Cristian Filip și domnul Ionel Rusei.

An de an, numărul membrilor fundației a crescut iar proiectele propuse și derulate au început să dea roade, numele fundației fiind cunoscut tot mai mult, atât în rândul persoanelor mature cât și în rândul tinerilor.

Reuși-va, în timp, această fundație creștină să se ridice la înălțimea așteptărilor fondatorilor și membrilor săi? Timpul va răspunde acestei întrebări… iar noi, membrii fundației, ne străduim să dăm răspuns bun - prin fapte - lui Dumnezeu pentru onoarea ce ne-a fost acordată.

În paginile site-ului nostru puteți urmări imagini și relatări ale activităților și proiectelor în desfășurare. Iar dacă tu, cititorule, vrei să fii parte din această Lucrare binecuvântată de Dumnezeu, te așteptăm cu brațele deschise alături de noi, numai uniți putem fi puternici!

Puteti vedea mai multe videoclipuri de la Lansarea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca aici:

Partea I
Partea II
Partea III
Partea IV

Imagini de la Lansarea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca, 27 mai 2009,
Bucuresti, Cercul Militar National

 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.