Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie BocaInvierea
Extras din „MOARTEA CARE DOBÂNDEŞTE ÎNVIEREA”
„Sunt foarte stranse: moartea cu invierea. Multora li se pare ca se ispraveste totul cu mormantul. Crestinul insa isi scrie pe crucea de la capatai: „Astept invierea mortilor”.
Credinciosul nu se teme de moarte, fiindca a desfiintat-o Iisus. Iisus i-a schimbat sensul, intorcandu-i altfel rostul. Acum, moartea pentru credincios e ultimul botez, ultima curatire a vietii.
Suntem in gandirea Sf. Pavel, spunand ca botezul nostru, prin care am intrat in crestinism, se desavarseste cu botezul cu care s-a botezat Iisus; si ca sfanta noastra impartasanie se implineste cu paharul pe care l-a baut Iisus.
Spre aceste sfarsituri: Botez si Pahar, - convingeri ca muntii fireste, ca trebuie nevointa, trebuie virtuti. Dar unde sfarsesc virtutile; unde duc?
Ele nu sunt scopuri in sine. Nu urmarim virtutile pentru ele insele; ele sunt mijloace pentru dobandirea Adevarului  si Dumnezeu e Adevarul.
Asa intelese virtutile, cu acest rost urmarite, ele duc pe om pana la moartea pentru Adevar, ceea ce e Inviere. Ca a-ti primejdui viata pentru Dumnezeu si oameni, nu poate fi moarte, chiar trecand prin ea, ci cu atat mai vartos inviere si bucurie a invierii.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 80
(Sursa foto)

Dragii nostri,
In armonia plina de lumina si bucurie a Sfintelor Sarbatori de Pasti, sa multumim lui Dumnezeu pentru tot darul acestor zile frumoase si pentru toata binecuvantarea pe care o revarsa asupra noastra. Fie ca Lumina Sfintei Invieri sa patrunda in sufletele si inimile voastre, sa va aduca renasterea credintei, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos!
 
Programul nostru va reincepe cu data de miercuri, 11 aprilie 2018. La noul sediu al fundatiei noastre din str. Alexandru Deparateanu nr 20, Parter, Sector 1, Bucuresti, ne veti gasi in orarul obisnuit, intre orele 8:00-14:00. Comenzile de carte vor fi expediate dupa data de 12 aprilie 2018.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu drag!
Hristos a Inviat!

prislopReamintire: Pelerinaj la Manastirea Prislop - 12-13 mai 2018
Cu bucurie va anuntam ca in zilele 12 - 13 mai 2018, fundatia noastra organizeaza un nou pelerinaj la Manastirea Prislop, Manastirea Polovragi si Manastirea Lainici. Costul pelerinajului este 240 de lei /persoana iar plata partiala (150 lei/persoana) sau integrala (240 lei/persoana) se poate face numerar, la sediul fundatiei, din str. Alexandru Deparateanu nr 20, Parter, Sector 1, Bucuresti, L - V, orele 8 -14 sau prin O.P. în contul fundatiei noastre (specificand la detalii: „pelerinaj Prislop mai 2018 si numele pelerinului”). Continuare
Foto: Manastirea Prislop

invierea domnului foto oana nechiforTaina Invierii
As vrea sa retineti aceste lucruri si mai ales faptul ca Invierea Domnului Hristos e mai presus de lume, ca Invierea Domnului Hristos e o taina, ca Invierea Domnului Hristos nu o putem intelege si nu o putem primi ca adevar decat in masura in care Mantuitorul insusi, Mantuitorul Cel inviat ne incredinteaza cum l-a incredintat pe Sfantul Apostol Toma, cum l-a incredintat pe Sfantul Apostol Petru, cum i-a incredintat pe ucenicii de la Marea Tiberiadei, cum i-a incredintat pe ucenicii cu care S-a intalnit in ziua Invierii Sale, cum i-a incredintat pe cei cinci sute care pe muntele din Galileea L-au intampinat pe Domnul Hristos si s-au incredintat de Invierea Lui si cum i-a incredintat pe toti oamenii care au marturisit cu adevarat Invierea Domnului Hristos.Continuare

Nu exista Inviere fara un drum al Crucii

Si iarasi va indemnam sa incercati sa ramaneti in noaptea Invierii pana dimineata in biserica. Stim ca sunteti obositi, stim ca grijile si necazurile de tot felul va apasa, ca poate unele lucruri nu le veti pricepe daca veti face aceasta jertfa intaia data. Dar totul are un inceput si totul incepe cu putina rabdare. Nu va temeti daca vi se vor inchide ochii, daca din cand in cand vi se vor taia picioarele sau va vor intra oasele unele intr-altele. Bucuria participarii, bucuria de a fi acolo, va va intari slabiciunile si va fi mai persistenta decat aceste mici suferinte trecatoare. Si altfel va va inunda fericirea Invierii, altfel le veti vedea si le veti primi pe toate ale Pastilor. Continuare
(Sursa foto)    

recomandari2

Evenimente si recomandari
*Invitatie la concert - 12 aprilie 2018, ora 18.00, la Sala de Marmura, va avea loc Concertul „Armonii de primavara” sustinut de Ansamblul Artistic al Armatei.Continuare
*Atelier de pictura pe sticla - 14 aprilie 2018, ora 16.00, Casa cu Rost, va invita la un atelier de pictura pe sticla coordonat de prof. Oana Musceleanu. Continuare 
*Lansare de carte - 17 aprilie 2018, ora 18.00, libraria Sophia si Editura Nepsis va invita la prezentarea volumului „Sfintele Taine.Pecete adevarata a deplinei comuniuni”, scrisa de parintele Iulian Naros. ContinuareCăutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.