pictura pr. Arsenie BocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CERERI CU TALC...”
„Zice careva ca pe un om il poti cunoaste mai bine dupa intrebarile pe care le pune, decat dupa raspunsurile pe care le da. Cuvantul se poate restrange si la un punct de vedere numai religios.
Adancimea sau superficialitatea lui Dumnezeu intr-un om, o poti cunoaste mai bine din lucrurile pe care le cere, decat din cuvintele pe care le spune. Astfel: unii nu-I cer nimic; altii Ii cer nimicuri; unii Ii cer «socoteala»; altii Ii cer lui Dumnezeu sa faca El ce vor ei. Pomelnicul s-ar putea lungi. Prescurtam. Plecand de la talcul rugaciunilor gasim si paradoxuri minunate. Sunt sfinti care, unii, ajungeau ca ingerii; care, unindu-se intru totul cu voia lui Dumnezeu, de la ei nu mai voiau nimic deosebit, de aceea nici nu-I mai cereau nimic.
Asa se aseamana inceputurile si sfarsiturile credintei: unii nu cer nimic, altii nu mai cer nimic. Sfintii cei mari, din desavarsita credinta si smerenie, nu mai cereau lui Dumnezeu nici macar mantuirea. Smerenia acestora atinsese desavarsirea. Totusi: mantuirea, desavarsirea, e acel «un lucru care trebuieste» (Luca 10,42), dupa cuvantul din Betania, in casa lui Lazar. Pentru acest «un lucru» - iertarea lumii - se roaga si sfintii din Cer.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 162
(Sursa foto)

pr.ArsenieBocaTatiana Niculescu ROMANTEAZA SI FALSIFICA biografia Parintelui Arsenie Boca
N-a trecut mult timp si, dupa brosuri de genul „Convorbiri astrale cu Arsenie Boca”, o alta „capodopera” parazitara, si-a facut aparitia pe tejghele. Ne referim la cartea „«Ei ma considera facator de minuni». Viata lui Arsenie Boca”, scrisa de Tatiana Niculescu si publicata la editura Humanitas (!) pe 15 mai 2018. Aceasta contine „superstitii mai savante”. Redam cateva exemple de incalzire: „Respirand rar cand pe o nara, cand pe cealalta, cu ochii inchisi, cel care urmareste dezvoltarea spirituala incepe sa vada valuri de culoare galbuie invartindu-i-se in jur, in spirale” (p.188), ne asigura autoarea. Continuare
(Sursa foto)

pr Iustin ParvuParintele Iustin Parvu - cinci ani de la trecerea in vesnicie
„- Este greu de gasit, dar nu-ti trebuie prea multa bataie de cap ca sa recunosti un povatuitor duhovnicesc. Cel care cauta cu adevarat un povatuitor duhovnicesc, la momentul potrivit, il va simti. Sufletul simte cui trebuie sa i se incredinteze, caci Dumnezeu este Cel Care pune in inima dragostea fata de cel caruia ti-a randuit sa ii urmezi. Eu abia asteptam sa ies din temnita numai ca sa-l vad pe Parintele Paisie Olaru. Ardea inima in mine sa-l vad, astfel incat, dupa eliberare, am mers direct la chilia Parintelui Paisie, asteptand doua zile la usa ca sa ma primeasca la spovedit. De aici inainte, timp de opt ani nu m-am mai despartit de povatuirea calda a Parintelui Paisie Olaru. Ma trimisese mai intai la Parintele Ilie Cleopa, insa la el nu am simtit atata odihna sufleteasca, desi, dupa 16 ani de inchisoare, incepuse sa rasfoiasca carti groase de canoane. Relatia dintre ucenic si duhovnic este foarte puternica si in numele ei se pot face multe minuni. insa nu este suficient ca povatuitorul sa fie cercat, ci sa fie si in acelasi duh cu ucenicul”. Continuare
(Sursa foto)

maciVa asteptam cu drag in pelerinajele noastre!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre programele acestora, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Aici veti afla informatii si detalii despre programele si  pelerinajele urmatoarelor luni:
Duminica 10 iunie 2018 - „Duminica SfIntilor Romani” - vom participa la Hramul bisericii din Alexandria, vizitam si ne bucuram de pictura realizata de Parintele Arsenie Boca in biserica din Draganescu, ne oprim la biserica Letca Noua unde ne vom inchina la Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni. Pentru acest pelerinaj locurile sunt ocupate.
Sambata 23 iunie 2018, vom organiza un pelerinaj in Dobrogea, pe urmele Sfantului Apostol Andrei, la Manastirea Pestera Sf. Andrei, Manastirea Dervent, Manastirea Lipnita. Data limita de inscriere si plata este 15 iunie 2018.
Perioada 21-22 iulie 2018, pelerinaj in Moldova la Manastirea Petru Voda, Manastirea Sihastria Neamt, mormantul Parintelui Cleopa, Manastirea Agapia, Casa Memoriala” Ion Creanga” din Humulesti.
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre frumosul pelerinaj din Transilvania si Banat, de 3 nopti/ 4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. 
Continuare

ajutoringrijire 1516528798Sa raspundem semenilor nostri care au nevoie de milostenie!!
Pe nimeni milostenia nu l-a facut sarac, ci mai degraba l-a imbogatit. De aceea, si Sfantul Apostol Pavel spune: „Prisosinta voastra sa implineasca lipsa acelora, pentru ca si prisosinta lor să implineasca lipsa voastra, spre a fi potrivire, precum este scris: «Celui cu mult nu i-a prisosit, si celui cu putin nu i-a lipsit»“ (II Cor. 8, 14-15). Va indemnam sa refectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! Tabel de ajutor

recomandari2Evenimente si recomandari
*Braul Maicii Domnului si moastele Sf. Spiridon vor fi aduse la Catedrala din Voluntari - Braul Maicii Domnului de la Manastirea Kato Xenia, un fragment din moastele Sfantului Ierarh Spiridon din Corfu si Icoana Maicii Domnului Prodromita vor fi aduse la Catedrala din orasul Voluntari, in perioada 7-11 iunie. Continuare
*Priveghere  - vineri, 15 iunie 2018, ora 21.30, la Biserica "Sfantul Dumitru-Posta", Paraclis Universitar se va savarsi slujba de priveghere inchinata Sfantului Apostol Iuda Tadeu, ruda Domnului. Continuare


Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.