Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CRINII PUSTIEI”
„Autonomia omului e ultimul pacat impotriva evidentei adevarului. Indeajuns s-a vazut ca omul nu poate substitui pe Dumnezeu: nu se poate asigura impotriva mortii, nici macar de-un fir de par. Multa lui stiinta inca n-a putut face nici macar un ou de musca, sau un bob de grau. Puterile stiintei sunt pana la hotarele vietii. De la viata incepand sunt puterile lui Dumnezeu. Dar nici pana la viata stiinta nu le poate pe toate; de pilda omul nu poate da ordin sa ploua, nu poate da ordin sa rodeasca pamantul, sau sa se lungeasca anotimpurile. «Fara Mine sau impotriva Mea, nu puteti face nimic» (Ioan 15,5). E o fatalitate, ca, cu cat arunca omul pietre mai tare in sus, cu atat mai napraznic ii cad in crestet. A vrea peste puteri, a vrea sa treci limitele, e o vrere in zadar. Grijeste-te de ceea ce atarna de tine. - Iar o grija care a facut-o Dumnezeu atarnatoare de om e: a atarnarii sale de El. Grija omului de Dumnezeu, simplifica grija omului de om: asa, omul va avea de toate. Pe cand, daca omul va exclude pe Dumnezeu de la conducerea lumii si vietii (-ceea ce numai in fantezia lui e cu putinta si nicidecum de fapt-) va avea si atunci, dar ca un hot, nu ca un fiu, pana, treptat, va ajunge sa nu mai aiba nimic. Dumnezeu nu se lasa expropriat! «Grija» zilei «de maine» e o grija presanta. Cand conducea Dumnezeu israelitenii prin pustie, nu le ingaduia grija zilei «de maine»: mana se strica. Painea cea de toate zilele o cerem pentru «astazi». Chiar nevrand, suntem sfatuiti sa traim prin credinta. Sfintii pustiilor au trait numai in conditiile credintei, punand in ordinea preocuparilor: intai grija de mantuire. De aceea Crinii pustiei au ajuns pana la stralucirile luminii divine.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 184 -185.

(Sursa foto)


Dragii nostri,
Din motive independente de vointa noastra, avand in vedere situatia de panica creata la nivel national pe tema virusului COVID-19, ca urmare a retragerii si solicitarii mai multor persoane inscrise in aceasta calatorie, pelerinajul in Grecia, din perioada 27 martie - 2 aprilie, va fi anulat.  Fundatia noastra face eforturi considerabile astfel incat rambursarea banilor, sa se realizeze in timpul cel mai scurt - 7 zile lucratoare -, utilizand aceeasi forma de plata ca pentru rezervare.
Fiind perioada de Post, in aceste zile tulburi si de mare tensiune, va indemnam pe toti membrii si prietenii nostri sa ne unim in rugaciune, sa respectati un program simplu de viata duhovniceasca si sa luptati cu ravna pentru pacea sufleteasca. Intr-una din calatoriile noastre, un parinte ne-a transmis urmatorul cuvant:  Cine este liber interior nu transmite panică, ci prezența și faptele sale aduc ceva din pacea lui Hristos. Post binecuvântat!

dsc 7915Mama care si-a dorit fiul Sfant – o alegere intre moarte si Viata
Vrem sa fie primii la scoala, sa treaca usor peste refuzuri, respingeri sau greutati, sa devina un fel de supereroi, care sa faca in plus tot felul de lucruri fata de ceea ce faceam noi la varsta lor.
Ne dorim sa-i invatam ce este onestitatea, bunul simt, disciplina, respectarea cuvantului dat, punctualitatea, ambitia, perseverenta, colegialitatea, loialitatea, toleranta, bunatatea, speranta, increderea...Mai mult, cu totii ne dorim sa ajunga „oameni mari”, sa aiba o cariera de succes si sa nu duca grija zilei de maine, asa cum am dus-o noi. Ne recunoastem in tablou?
Continuare

Biserica Sf. Nicolae CampinaPelerinaj la Campina - 22 martie - revedere cu Pr. Petru Moga
In aceasta perioada de post, va invitam sa participati si sa va folositi duhovniceste in pelerinajul pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu, fundatia noastra îl va organiza, duminica 22 martie 2020.
In programul acestui pelerinaj sunt incluse popasuri duhovnicesti la urmatoarele obiective:
Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”. Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea camasilor traditionale pentru copiii din asezamant. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare

recomandariEvenimente si recomandari

*Liturghii dimineata devreme - 10 - 13 martie 2020, ora 6.00,  in Biserica "Sfantului Nicolae" - Tabacu, sunteti invitati sa participati la slujba Liturghiei Darurilor inainte sfintite. Continuare
*Doamna Paresimilor si cei sapte pantofi - 19 martie 2020, ora 18:00, libraria si Editura Sophia, va invita joi, la lansarea cartii „Doamna Paresimilor si cei sapte pantofi. Postul Mare pe intelesul copiilor”. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.