cruce 0Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IN PUSTIA CARANTANIEI”
„Deci, cei ce vrem sa ne mantuim trebuie sa mergem si noi toti aceeasi cale, toata. Si, fiindca avem de a trece peste serpi si peste scorpii si peste toata puterea vrajmasa, iar noi nu suntem decat numai oameni, Iisus Cel cu cruce ne ajuta, daruindu-ne din persoana si viata Sa cele trebuitoare, dar mai presus de firea noastra. Ba mai mult, chiar El insusi se lupta pentru noi ca sa-L urmam intocmai, pe toata calea pamanteasca. Din buze multi il urmeaza pe Domnul, dar cand sa treaca prin moartea de pe cruce - desavarsita lepadare de sine - multi se dau inapoi. Toti acestia intarzie pe cale. De aceea zic, cine vrea sa vada pe Domnul in veacul fara de sfarsit, dupa inviere, trebuie sa mearga cu El toata calea, iar nu numai pana la un loc, sau numai pana la o vreme. Ramasi in urma de frica sunt destui in toate vremile, dar mai ales in zilele noastre, temandu-se ca nu cumva din cauza credintei sa-si primejduiasca viata aceasta. Noi insa zicem: unde e fericirea aceea, sa cadem si noi in «primejdia», in care a cazut Dumnezeu; iar de nu ne primejduim pentru Dumnezeu e semn ca nu suntem vrednici.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CARAREA IMPARATIEI”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 27

(Sursa foto)

Dragii nostri,
Din motive independente de vointa noastra, avand in vedere declararea starii de urgenta la nivel national pe tema virusului COVID-19, pelerinajul din data de 22 martie, la Campina, se va amana. Cu mila Maicii Domnului, dorim sa organizam o astfel de calatorie la o data pe care o vom comunica ulterior acestei perioade.

Vl. Plopului 19 ianCopiii de la Valea Plopului au nevoie de ajutorul nostru!
Plecarea din 21 martie 2020 la Valea Screzii si Valea Plopului nu va avea loc, ca urmare a declararii starii de urgenta. Dorim sa le fim de ajutor si sa le expediem prin curier produsele solicitate pe lista de necesitati! Cu suma adunata pana la data de 23 martie 2020, speram sa acoperim cat mai mult din necesar. Va rugam sa sustineti financiar demersul nostru, iata datele necesare: Continuare


vitaminaCVirgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum sa tratam Corona virus Covid-19
Foarte important, si subliniez acest lucru, sa ne uitam cat mai putin la televizor sau la internet, pentru ca acestea amplifica panica si pot genera un stres care sa duca pana chiar la Stresul Post Traumatic, chiar daca nu se vor imbolnavi. Acest stres este asociat cu scadere puternica a imunitatii si o stare inflamatorie, exact de ceea ce are nevoie virusul pentru a se dezvolta si dobora organismul. Asadar, cei care vor gasi pacea in toata nebunia care se anunta, cu siguranta vor castiga din toate punctele de vedere.
Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”. Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea camasilor traditionale pentru copiii din asezamant. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare


Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.