toman1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „LUMINA SUFERINTEI”
Drept aceea, cu lumina cunostintei fiind, in necazuri bucurati-va. Caci celui lamurit in caile lui Dumnezeu tot ce i se intampla spre mai multa lumina i se face, ori pricepem, ori nu pricepem aceasta. Grija noastra sa fie: de-a nu strica ce tocmeste Dumnezeu. «Gandeste-te la sfarsitul oricarui necaz fara voie si vei afla in el pieirea pacatului. De-ai fost pagubit sau ocarat sau prigonit de cineva, nu lua in seama cele de acum, ci asteapta cele viitoare. Asa vei afla ca omul acela ti-a fost pricina de multe bunatati, nu numai in vremea de aici, ci si in veacul viitor.» (Sf. Marcu Ascetul, Despre legea duhovnicească, Filocalia, Sibiu, 1946)
Indreptarea prin incercari are o vreme a ei, care e mai lunga sau mai scurta, dupa cum prindem minte si ne statornicim sau nu in calea lui Dumnezeu. Daca sufletul se statorniceste in bine si purtarile dinafara de asemenea, amaraciunile incercarilor trec si vremea iarasi se intoarce spre bucurie, dimpreuna cu toate lucrurile, care nu ne mai stau impotriva. Vremea de amaraciune tine de obicei cat tine aplecarea spre mandrie; caci celui smerit nimic nu-i poate sta impotriva: nici lucrurile, nici oamenii si nici dracii. Inaintea lui Dumnezeu adevarata virtute e smerenia care tamaduieste, curata, apara si intoarce toate spre pace. Deci, cand amaraciunea incercarii si-a implinit lucrul, iarasi intoarce Dumnezeu toate spre bucurie.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei” , Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 46-47

Hristos a Inviat!

Cu bucurie va anuntam ca am reușit, datorita donatiilor pe care le-ati facut, sa colectam si sa transferam suma de 5000 lei, necesara achizitiei de produse alimentare, igiena, platii facturilor de utilitati si alte nevoi necesare supravietuirii pentru copiii din Valea Plopului, jud. Prahova.
Totodata, datorita generozitatii dvs, am reusit sa colectam si sa transferam suma de 3000 lei, catre Asezamantul Social Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil, din localitatea Slobozia, jud. Giurgiu, necesara achitarii costurilor manoperei solarului construit. Va multumim tuturor celor care ati facut gesturi mici si mari, pentru buna-vointa de care ati dat dovada, ajutand sa functioneze aceste frumoase proiecte binecuvantate de Dumnezeu. 

ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. In vremuri de criza, saracii sunt mai saraci... Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor!
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti ajutorul, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!
Continuare

Ramona IonCalimaraSTRIGAT DE AJUTOR - Familia Ion din Dorohoi
Acesti oameni au o situatie dificila acasa, familia acum fiind fara nici un venit!
Mama are grija de cei mici, iar fiica cea mare, Ramona, lucreaza cu program redus de 4 ore pentru a se putea intretine in Facultate si sa ofere un mic ajutor fratilor mai mici. Tatal, foarte bolnav cu o multime de diagnostice, interventie la inima (inca nu a reusit sa rezolve cu dosarul de pensionare) se afla in spital pentru tratament unde a fost infectat cu Covid 19 de la pacientii netestati la timp, situatie foarte grea din cauza problemelor intalnite in sistemul medical.
Continuare 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.