origCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MOARTEA CARE DOBÂNDEŞTE ÎNVIEREA”
„Sunt foarte stranse: moartea cu invierea. Multora li se pare ca se ispraveste totul cu mormantul. Crestinul insa isi scrie pe crucea de la capatai: „Astept invierea mortilor”.
Credinciosul nu se teme de moarte, fiindca a desfiintat-o Iisus. Iisus i-a schimbat sensul, intorcandu-i altfel rostul. Acum, moartea pentru credincios e ultimul botez, ultima curatire a vietii.
Suntem in gandirea Sf. Pavel, spunand ca botezul nostru, prin care am intrat in crestinism, se desavarseste cu botezul cu care s-a botezat Iisus; si ca sfanta noastra impartasanie se implineste cu paharul pe care l-a baut Iisus.
Spre aceste sfarsituri: Botez si Pahar, - convingeri ca muntii fireste, ca trebuie nevointa, trebuie virtuti. Dar unde sfarsesc virtutile; unde duc?
Ele nu sunt scopuri in sine. Nu urmarim virtutile pentru ele insele; ele sunt mijloace pentru dobandirea Adevarului si Dumnezeu e Adevarul.
Asa intelese virtutile, cu acest rost urmarite, ele duc pe om pana la moartea pentru Adevar, ceea ce e Inviere. Ca a-ti primejdui viata pentru Dumnezeu si oameni, nu poate fi moarte, chiar trecand prin ea, ci cu atat mai vartos inviere si bucurie a invierii.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Vii” , Editura Charisma, Deva, 2006, p. 80

Dragii nostri,

In armonia plina de lumina si bucurie a Sfintelor Sarbatori de Pasti, intrucat nu putem lua parte fizic la slujbele bisericesti, sa avem speranta intr-un timp mai bun, sa multumim lui Dumnezeu pentru darul de a trai aceste vremuri mantuitoare si pentru toata binecuvantarea pe care o revarsa asupra noastra. 
Fie ca Lumina Sfintei Invieri sa ajunga in casa inimilor voastre, sa va aduca renasterea credintei, bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos! Sa straluceasca in sufletele tuturor focul Harului!
Programul nostru va reincepe cu data de miercuri, 22 aprilie 2020, iar comenzile de carte vor fi expediate incepand cu aceasta data.

Hristos a Inviat!

ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. In vremuri de criza, saracii sunt mai saraci... Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor!
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti ajutorul, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!
Continuare

IMG 20200407 WA0019O mana de ajutor pentru Centrul Sf. Mihail si Gavriil, jud Giurgiu 
Luna aceasta ne-am fi dorit sa ajungem din nou la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, asa cum obisnuiam, o data la doua luni, insa nu o putem face, ca urmare a masurilor de restrictie impuse de starea de urgenta. Cu toate acestea, ne dorim sa ajutam in continuare mamele si copiii care sunt gazduiti de acest Asezamant. Pentru saptamanile viitoare ar fi necesare urmatoarele produse alimentare: pui, cascaval, mezeluri, unt, faina, carnati, oua, drojdie, usturoi, ceapa, cartofi, iaurt, mazare, morcovi, fructe, dulciuri.  
Continuare 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.