duminica a iv a dupa pasti a slabanogului 1Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „IMPARATIILE IUBIRII”
„Un iubitor de argint, un lacom de avere, un lacom de mancare, un betiv, un desfranat, nu scapa de tirania poftelor sale, ci acestea il chinuiesc fara de sfarsit si se maresc pe masura ce nu pot fi satisfacute - lipsind trupul, iar constiinta ii striga mereu osanda lui Dumnezeu si zadarnicia suferintei sale. Invidiosul, trufasul, iubitorul de sine, sunt rosi de ura asupra oamenilor, asupra sufletelor pe care nu le cunosc si asupra lui Dumnezeu. Ura creste mereu si le macina mintea, zvarlindu-i intr-o nebunie furioasa, dar desavirsit neputincioasa. Iar chinul cel mai mare tocmai acesta este, ca rautatea se vede pe sine marindu-se in desert si zvarcolindu-se, in neputinta de-a mai face ceva. Toata isprava acestor patimi e muncirea neincetata, pana la nebunia absoluta a sufletului. Sufletul arde ca intr-o mare de foc. Constiinta ii vesteste neincetat pedeapsa lui Dumnezeu, ii arata sufletele dreptilor in Rai - ceea ce ii mareste suferintele - dar nu vede pe cei ce se muncesc ca si el in vapaia acelorasi pofte; vede insa chipurile fioroase ale demonilor, care intetesc vapaia care-i arde.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cararea Imparatiei”, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe a Aradului, 2003, pp.316 - 317
(Sursa foto)

Prislop3Sarbatorim Sf. Imparati Constantin si Elena, la Prislop - 20 - 21 mai
In perioada 20 - 21 mai 2023, fundatia noastra organizeaza un nou pelerinaj pe urmatorul traseu:
Bucuresti - Schitul Ghelari - Manastirea Prislop - Hunedoara - Manastirea Icoana - Bucuresti.
Va invitam si va asteptam sa ne fiti alaturi in acest frumos pelerinaj, sarbatorind impreuna pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, in locuri dragi sufletului nostru. Duminica, participarea la Sfanta Liturghie va fi la Manastirea Prislop.
Intalnirea pentru plecare, va fi sambata, 20 mai 2023, ora 6:30, in Parcarea Centrala din Piata Victoriei, iar plecarea la ora 6.45. Continuare

s1.ziareromaniaAjutati-ne sa oferim o excursie copiilor din Valea Plopului!
La inceputul acestei primaveri, cu ajutorul donatorilor si voluntarilor inimosi, am cumparat arbusti pe care i-am plantat in locatiile: Valea Screzii si Valenii de Munte. Multumim, si pe aceasta cale, tuturor persoanelor care ne-au ajutat sa ducem la bun sfarsit o astfel de actiune.
Pe data de 15 mai 2023 ne dorim sa le facem o surpriza copiilor de la Valea Plopului si sa-i aducem o zi in excursie, la Bucuresti, unde ne-am dori sa le oferim: Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.