Cuvântul de învățătură al Părintelui Arsenie Boca


pr-arsenie-_albastruFragment din Cine e Iisus?
”Pentru noi Iisus e Sensul vieţii şi al Istoriei: reazemul ei în ispitele şi furtunile timpului. Iisus e asemănarea după care tânjim şi însetăm de-a lungul deşertului lumii: originalul nostru, autenticitatea noastră,dar, mai mult decât acestea, Iisus este Prietenul nostru, care singurul ne rămâne credincios şi nu ne părăseşte niciodată. Şi mai mult: e Sfânta noastră Împărtăşanie cu desăvârşirea: foamea noastră metafizică.”
Sursa text: Parintele Arsenie Boca - Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 135

Foto: Părintele Arsenie Boca - Desen de Gabriela Mihăiță David

Dragii noștri, 

Am reușit să actualizăm tabelul de ajutor și rugăciune pentru cei aflați în nevoi - și aici ne referim nu numai la nevoi materiale, o casă unde să locuiască, haine să se îmbrăce, alimente sau un loc de muncă ci și la oameni în jurul lor care să îi iubească, ajute sau măcar să se roage pentru ei pentru a-și găsi sau regăsi pacea sufletului.
Vă rugăm, așadar, să citiți despre acești oameni și să ajutați așa cum puteți și vreți fiecare, după măsura posibilităților.
Mai jos vă aducem în atenție unul dintre aceste cazuri, o familie foarte greu încercata pe care nădăjduim să o ajutăm acum, cînd este într-o situație grava și urgenta.
 Familia creștină Corbu, venită recent dintr-un centru de refugiați din Liban unde au fost obligați să trăiască in cort 3 ani, venind în urma bombardamentelor din Siria, pierzand tot ce agonisiseră o viață. Au reușit să vină în Romania, în București prin intermediul ambasadei noastre.
Locuiesc cu chirie in sectorul 6, la acest moment nici unul dintre părinți nu are un loc de muncă, ei trăind cu ce le-a mai rămas de cînd au venit în țară.  Soțul este din Siria, un foarte bun cameraman dar pentru că încă învață limba română, nimeni nu vrea să îl angajeze, el știind foarte bine doar engleza. Copilașii, unul de 3 ani și celălalt de 1 an și jumătate, știu și limba română, cel mai mare a reușit să meargă azi la grădiniță. Dar este nevoie de bani pentru chirie,  pentru grădinița băiatului, pentru alimente, pentru scutece și lapte pentru fetiță. Fam_Corbu        
                                                                                                                       Foto: Familia Corbu
Mama are o promisiune pentru angajare, în câteva zile va începe să muncească, cu ajutorul lui Dumnezeu, dar salariul va fi primit peste o lună, sunt nevoi foarte mari acum, în primul rând plata chiriei. Copiii au foarte puține haine (nu li s-a permis decât un minim bagaj la plecarea spre România), nu au jucării, au o singură pilotă  cu care se învelesc. Copiii încă nu au acte -acum se fac toate demersurile în acest sens- și nu au, în consecință, alocații sau altă formă de ajutor social.  Familia poate dovedi cu acte, cu fotografii, exact situația în care se află. 

Copiii sunt educați frumos, în spirit creștin, se roagă împreună, în fiecare zi, alături de părinții lor. Au venit, după cum ne-au spus, din iad, dintr-o zonă unde ”morții stăteau pe drumuri precum gunoaiele.”
Au nevoie, așadar, de tot sprijinul nostru acum, până când încep să lucreze părinții: hăinuțe pentru copilași, alimente, scutece pentru fetiță, un loc de muncă pentru tată, orice sumă de bani reprezintă un ajutor real pentru această familie foarte greu încercată!
Numărul de telefon unde pot fi contactați este acesta: Cornelia Corbu 0748.355.807 sau email: corbucornelia7@gmail.com. 
Vă mulțumim!

Invitații

  • Biserica din satul Valter Mărăcineanu, com. Iepuresti, jud. Giurgiu (40km de București) își sărbătorește duminica, 19 februarie 2017, pe unul dintre protectori - Sf. M. Mc. Theodor Tiron. Cu acest prilej, se va săvârși Sfânta Liturghie arhierească de către P.S. Ambrozie Meleaca, episcop al Giurgiului. Parohul bisericii, P.C. parinte Marian Netcu, ne invită la acest mare praznic și totodată face apel la ajutorul nostru pentru buna desfășurare a evenimentului, întrucât posibilitățile locale sunt modeste.
    Cei care doriti sa ajutati, il puteti contacta la nr. mobil 0720.498.194Dumnezeu să vă răsplătească!
  • Librăria Sophia, Fundaţia Profesor George Manu şi Editura Evdokimos vă invită luni, 20 februarie 2017, ora 18.00 la o Seară comemorativă Valeriu Gafencu în cadrul căreia va fi lansat volumul "Îndreptar la spovedanie", de Valeriu Gafencu - ediție alcătuită şi îngrijită de Cezarina Condurache şi prefațată de Pr. Prof. Dr. Vasile Gordon.
  • Din seria: "Pro Memoria - Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor ortodoxiei in timpul comunismului", Conferința cu tema: "Despre mostenirea Rugului Aprins". Invitat: Domnul Marius Vasileanu - Profesor, Cercetator si Publicist
    Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti, 20 Februarie 2017, Ora: 18:00

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.