Iisus in zegheCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „RAZBOIUL NEVAZUT”
„Avem doua constiinte paralele: e fapt important acesta si aproape necunoscut. Subliniem: «constiinta religioasa» si „constiinta eului».
Adesea «constiinta religioasa» apare ca intunecata, pentru ca dusmana sa, «constiinta eului», cu o forta extrema, o tine in nemiscare. Ea continua totusi chiar asa sa dea marturie.
O inversare a situatiei - mantuirea - nu poate avea loc decat sub actiunea constiintei religioase, normative, revelata in Iisus Hristos.
In «constiinta eului» omul se intelege ca centru al lumii si reduce la el toate elementele existentei, de care se stie constient. 
In sfera «constiintei religioase», dimpotriva, se descopera in intregime dependent de o Putere care-l depaseste, il patrunde si-l atrage spre Ea (Pfenigsdorf).
Iata la ce adancimi se da razboiul nevazut.
Pe «constiinta eului» se grefeaza trufia, capetenia rautatilor. 
Pe «constiinta religioasa» se altoieste smerenia, mama tuturor virtutilor. Si una si alta au expresia lor exterioara, vazuta: una, dragostea ascultarii desavarsite (Filipeni 2,8) si alta indaratnicia si toata razvratirea.
Vapaia acestui razboi n-o stinge decat «smerenia - dulama lui Dumnezeu».
- Si e mai bine a fi smerit decat a sti ce este smerenia.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 167
(Sursa foto)

Va asteptam, cu drag, in pelerinajele noastre!
Informatiile despre programele urmatoarelor pelerinaje le veti gasi accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
In perioada 9 - 10 noiembrie 2018, cu ajutorul Domnului si al Parintelui Arsenie Boca, vom organiza un pelerinaj la Manastirea Poarta Alba Galesu, pentru a participa noaptea, la Sfanta Liturghie. 
Continuare
Va invitam sa calatoriti alaturi de noi, la Prislop, la Parastasul Parintelui Arsenie Boca, in zilele de 27 - 28 noiembtrie 2018, intr-un pelerinaj de suflet organizat cu ocazia implinirii a 29 ani de la trecerea la Domnul a Marelui Duhovnic al Ardealului. Continuare

pal.cult. IASIImpresii din pelerinajul la Iasi in cinstea Cuvioasei Parascheva
Pelerinajul face parte din viata crestinului indiferent de destinatie, iar telul pelerinului este acela de a trai bucuria intalnirii cu Dumnezeu. Citind impresiile pelerinilor nostri am retrait momentele de bucurie din cele doua zile ale pelerinajului organizat la Iasi, in perioada 20-21 octombrie 2018. Continuare

milostenieAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
„Domnul nu da importanta lucrului mult sau putin, ci intentiei pentru milostivire, si pe aceasta o premareste. Milostenia noastra trebuie sa izvorasca din iubirea de oameni, care au nevoie nu numai de lucruri materiale, ci si de ajutor sufletesc. Sa-i ajutam si duhovniceste. Cand ii dam curaj si putere unui om deznadajduit sa continue lupta sa, greaua lui incercare, si in felul acesta il scapam de primejdia unei catastrofe, aceasta milostenie este foarte mare” 
(Parintele Efrem Athonitul).
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunea noastra! 
Continuare

recomandari2Evenimente si recomandari
*Parintele Constantin Necula la Bucuresti- 8 noiembrie 2018, incepand cu ora 19:00 la Biserica Nasterea Maicii Domnului – Ghencea din Bucuresti, Parintele Constantin Necula va conferentia pe tema „Pastoratia – modul de exprimare si de gandire al Bisericii lui Hristos”. Continuare 
*Sfantul Ierarh Nectarie - Hramul Manastirii Radu Voda - in ajunul zilei de praznuire a Sfantului Ierarh Nectarie, joi 8 noiembrie, ora 18.00, la Manastirea Radu Voda va fi oficiata Slujba de Priveghere, in cinstea Sf. Nectarie. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.