sf nicolae arsenie bocaCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MASURILE VREMILOR
„Libertatea omului inclina orientarile sale, undeva in centrul timpului, iar urmarile acestei inclinari sunt mai neprevazute ca a unei linii ce descrie diferite unghiuri mici la centru, dar nemasurat de mari, la infinit.
Asa sunt raspunderile libertatii. 
Omul nu mai poate interveni, cu aceeasi usurinta, in urmarile cu necesitate, ale deciziilor sale.
Si in multe, cat n-ar vrea sa intervina. 
De aceea omul are nevoie de Dumnezeu, garant al libertatii sale, si care are libertatea absoluta, a armonizarii totului. De aceea libertatea omului e ingradita in «soroacele» timpului. Numai libertatea lui Dumnezeu e neingradita in nici un fel de timp, ci intrucatva de libertatea omului.
Libertatea omului cu libertatea lui Dumnezeu stau in acelasi raport ca timpul cu eternitatea.
Timpul i s-a dat omului cand s-a ispitit sa iasa din starea eternitatii paradisiace. De atunci a inceput omul bejenia sa in istorie: in «masurile timpului", in «implinirile vremilor». 
Iar vremile se umplu cu faptele oamenilor. «Soroacele» vremilor insa, sunt in mana lui Dumnezeu. El rezolva «crizele vremilor», puroaiele istoriei. El a cufundat slava Egiptului in fundul Marii Rosii; El a cufundat Sodoma in fundul Marii Moarte; iar in vechime, tot pamantul sub potop.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 252
(Sursa foto)

Ajutor si rugaciune pentru semenii nostrimilostenie
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor! "Începutul iubirii de arginți e motivul milosteniei. Capătul ei ultim e ura față de săraci. Cât timp adună cineva banii, e milostiv. Dar când are banii, îi strânge în mâini." (Filocalia, vol. 9, Editura Institutul Biblic, București, 1980, p. 251)
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti un ajutor, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor pe luna decembrie, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!  
Continuare

CarareaImparatieideschisatuturorReaminitire: Intalniri catehetice „Cararea Imparatiei deschisa tuturor” 
Cu ajutorul Domnului si al Parintelui Arsenie Boca, intalnirile catehetice denumite „Cararea Imparatiei deschisa tuturor”, sustinute de Parintele Petru Moga, vor continua.
Joi 13 decembrie 2018, ora 18.30, va asteptam pentru o noua intalnire, la Biserica „Sf. Chiril si Metodiu” din Campusul Agronomie, bldul. Marasti, nr. 59, sector 1, Bucuresti.
Ca si tema, pentru aceasta intalnire, avem de citit din capitolul „Invatamintele regilor”,  paginile 66 - 79.
Cartea „Cararea Imparatiei” in limba romana, se poate comanda la fundatia noastra.
Pentru comenzi folositi nr. de telefon: 0724.271.236 sau adresele de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

recomandari2Evenimente si recomandari
*Parintele Staniloae - modelul Teologului Ortodox - luni 10 decembrie 2018, ora 18.30 va invitam sa-l cunoasteti mai indeaprope pe parintele Arhim. Vasilios Gondikakis la Simpozionul Serile Filocalice - "Dumitru Staniloae" in cadrul conferintei organizate intitulata "Parintele Staniloae - modelul Teologului Ortodox"Continuare 
*Concertul de colinde cu scop caritativ "Dupa datini colindam!" -  miercuri, 12 decembrie 2018, incepand cu orele 18:00. evenimentul se va desfasura in Atriumul Biblioteca Nationala a Romaniei.  
Continuare  
*Un Altfel de Craciun - spectacol de poezie
  -  sambata, 15 decembrie 2018, ora 17.00, in sediul din Str. Nicolae Cretulescu nr. 8 (in spatele Bisericii Albe), Muzeul National al Literaturii Romane va invita la spectacolul de poezie „Un Altfel de Craciun”.  Continuare   
                 

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.