Buna vestire 480x640 480x640Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „BUNA-VESTIRE”
„Aceasta nastere a lui Dumnezeu in faptura sa e de fapt o renastere a omului, - proces care a fost anuntat, pregatit si care a evoluat logic in 
istorie. Aceasta insemneaza cuvintele : «La plinirea vremii».
Ceea ce e greu de priceput e aceasta: cum e cu putinta ca Tatal omului sa se faca Fiul omului, Fiul fiului Sau. Dar iata ca s-a facut. S-a facut istoric si de-atunci se face mistic in toti cei ce-L primesc pe Dumnezeu si se nasc de sus a doua oara. Deci cand sufletul, cand faptura noastra intreaga se face curata, cand ajungem pe caile ascezei si ale iubirii, la starea de fecioara, se intampla si pentru noi plinirea vremii, a nasterii lui Iisus in faptura noastra.
Dumnezeul nostru nu e un Dumnezeu care a parasit lumea in seama legilor, iar El s-a retras undeva in afara ei (deism); El nu e nici confundat cu natura (panteism), cu marele «tot», - caci atunci cum s-ar putea naste «totul» in «parte», ci Dumnezeul nostru e o fiinta transcendenta dar in legatura cu lumea, o energie activa, creatoare, care transmite lumii ceea ce aceasta de fapt cauta si spre care de fapt tinde: plenitudinea existentei in unitatea universala. Aceasta putere, Duhul Sfant, se impreuna cu lumea si vrea sa nasca din ea chipul viu al lui Dumnezeu.
Dar faptul istoric, petrecut pe planul realitatii omenesti, a zamislirii si nasterii Fiului lui Dumnezeu in Fiul Omului mai are si alte semnificatii. Cu Iisus apare in lume o noua generatie de oameni, neamul lui Iisus, care nu se naste dupa legile firii numai, ci, peste ele se suprapune o nastere spirituala, generatia spirituala a lui Iisus.”
Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp. 60-61

(Sursa foto)


Vl. Plopului 19 ianCopiii de la Valea Plopului au nevoie de ajutorul nostru!
Plecarea din 21 martie 2020 la Valea Screzii si Valea Plopului nu va avea loc, ca urmare a declararii starii de urgenta. Dorim sa le fim de ajutor si sa le expediem prin curier produsele solicitate pe lista de necesitati! Cu suma adunata pana la data de 27 martie 2020, speram sa acoperim cat mai mult din necesar. Va rugam sa sustineti financiar demersul nostru, iata datele necesare: Continuare


NuferiiCopertambCititul unei carti,  hrana pentru suflet 
In aceasta perioada, prin masurile severe luate de autoritati, cu ajutorul carora spera sa elimine si sa combata raspandirea coronavirusului, cand scolile sunt inchise si cei mai multi dintre dvs. lucreaza de acasa, cand anxietatea este hranita cu stiri, din multiple surse, si nu intotdeauna reale, este important sa avem la indemana uneltele potrivite. Iar una dintre acestea este cititul cartilor, motiv pentru care va invitam si pe dumneavoastra sa descoperiti oferta noastra, explorand categoriile de carti din magazinul nostru online: Părintele Arsenie Boca, Istorie/Eroi/Marturisitori, Familie si societate, Religie, Sanatate, Valori romanesti. Cartile se pot comanda de pe site-ul nostru/ la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./ telefonic la nr. 0760 141 744/ 0724 271 236 si vor fi trimise prin serviciul de curierat. 
Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”. Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea camasilor traditionale pentru copiii din asezamant. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare


Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.