Practica vietii monahaleCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CENTURA FANTEZIEI”
„Pozitia noastra in creatie e unica.
Noi inca suntem in lucru.
De aici vine ca simtim neajunsurile noastre, necunoscutele si tensiunile spre desavarsire.
Suntem totodata si fapturile lui Dumnezeu, dar si realizarea noastra.
Alta pozitie unica: omul e rezultatul creatiei. Suntem adica, in acelasi timp, fapturi vazute si fapturi nevazute. In aceasta tocmire a noastra sta toata tragedia si sublimul nostru. De aici se deschide tot razboiul nostru nevazut. Suntem fapturi spirituale, tesute intr-o faptura materiala trupeasca. Sufletul, aceasta suflare directa a gurii lui Dumnezeu, inclina cand spre Dumnezeu, Tatal sau, cand spre trup, locuinta sa vremelnica, lumea.
Fiindca suntem rezultatul creatiei si fiindca suntem si realizarea noastra, de aci vine ca adesea striga din noi constatarea tragica «ca n-am facut nimic!» De fapt e constatarea ca n-am dat vietii interpretarea pe care i-a dat-o Dumnezeu, n-am dat vietii sensul si destinul ei.
Razboiul nostru duhovnicesc sta in tehnica de a desprinde inclinarile noastre dinspre trup si lume spre Dumnezeu, spre destinul sau, spre care e destinata de altfel intreaga faptura.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „PRACTICA VIETII MONAHALE”, CAP. III - INDRUMARI, INSEMNARI, MEDITATII; Editura Charisma, Deva, 2019, p. 129


ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. In vremuri de criza, saracii sunt mai saraci... Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor!
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti ajutorul, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!
Continuare


Aspazia O el Pe 584f09053e860Cititul unei carti,  hrana pentru suflet 
In aceasta perioada, prin masurile severe luate de autoritati, cu ajutorul carora spera sa elimine si sa combata raspandirea coronavirusului, cand scolile sunt inchise si cei mai multi dintre dvs. lucreaza de acasa, cand anxietatea este hranita cu stiri, din multiple surse, si nu intotdeauna reale, este important sa avem la indemana uneltele potrivite. Iar una dintre acestea este cititul cartilor, motiv pentru care va invitam si pe dumneavoastra sa descoperiti oferta noastra, explorand categoriile de carti din magazinul nostru online: Părintele Arsenie Boca, Istorie/Eroi/Marturisitori, Familie si societate, Religie, Sanatate, Valori romanesti. Cartile se pot comanda de pe site-ul nostru/ la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea./ telefonic la nr. 0760 141 744/ 0724 271 236 si vor fi trimise prin serviciul de curierat. 
Continuare 

DSCF4646 copy 890x593Zilele instrainarii – intre surogatul slujbelor „online” si amagirea pustniciei inchipuite
Suntem lipsiti de prezenta in sfanta biserica, de limanul nostru duhovnicesc si de cetatea noastra de scapare. Suntem niste prunci neintarcati aruncati in mijlocul stihiilor dezlantuite ale pustiei lumii acesteia cazute si bantuite de tot felul de demoni, inclusiv ai vazduhului. Suntem, de fapt, nepregatiti sa rezistam duhovniceste in aceste conditii vitrege. Daca ne amagim si ne inchipuim ca slujbele la care avem acces acum ne sunt indeajuns pentru mantuire va fi vai si amar de noi! Pentru ca multumindu-ne cu inlocuitori ne lipsim de hrana cea autentica, de Domnul Care ni se daruieste desavarsit tuturor doar prin Sfanta impartasanie primita in chip real, in timpul Sfintei Liturghii, din Sfantul Potir comun tuturor credinciosilor: atat celor aflati la inceputul vietii duhovnicesti, cat si celor desavarsiti, si chiar si sfintilor!
Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului : „IA, mostenire pentru copiii nostri”. Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea camasilor traditionale pentru copiii din asezamant. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare


Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.