rastignirea mantuitorului nostru iisus hristos 3Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MOARTEA CARE DOBANDESTE INVIEREA”
„Aproape n-as putea spune cand S-a smerit Dumnezeu mai mult inaintea omului: cand S-a rastignit pe cruce, sau cand S-a pogorat din slava Lui de Dumnezeu, intrupandu-Se in biata fire omeneasca.
Facandu-Se om se face came, cu toate inclinatiile ei. Dar Iisus n-a ascultat de ele de toate. Inclinarea senzuala a fost biruita, ca sa trebuiasca a fi biruita si de noi. Aceasta se petrece in viata prin neincetata lepadare de sine, prin crucea noastra cea de fiecare zi - cat abia de raman zile neumbrite de tristete - si desavarsit se biruie prin moarte. Asa se restabileste temelia cea straveche.
Prin moartea pe cruce trupul se purifica si ajunge expresie si mijloc direct al Duhului dumnezeiesc, devine adevarat trup spiritual al Dumnezeului-Om, inviat.
Tot asa si noi, ne rugam lui Dumnezeu sa ne curateasca viata de intinaciune. El ne trimite cate-o rastignire in fiecare zi, cate-o saptamana a patimilor, cate-o viata pe cruce, iar noi, in nepriceperea noastra, nestiind caile lui Dumnezeu, ne rugam mai cu foc sa ne scape de cruce.
Iisus n-a facut asa; nici noi sa nu facem.

S-ar putea spune ca Iisus S-a nascut pe cruce.
Toata viata lui Iisus a fost ca atare. Iar din cea mai grea cruce: moartea, a izbucnit si biruinta cea mai mare: invierea, sau omorarea mortii. Caci Iisus o biruise in viata; iar cu moartea Sa, cea de buna voie a biruit-o si pentru toti oamenii, de la inceputul pana la sfarsitul lumii.
Cu invierea lui Iisus avem chezasia ca vom invia si noi, ca Iisus, caci El e incepatorul, pentru noi, in toate.
Alta marturie a vesniciei noastre, mai tare ca aceasta, nu ne-a dat nimeni.

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „CUVINTE VII”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 79


ajutorAjutor si rugaciune pentru semenii nostri
Va indemnam sa reflectam putin si sa fim mai buni, mai altruisti si milostivi cu semenii nostri. Atunci cand ajuti dezinteresat un semen de-al tau, sufletul ti se umple de bucuria datorata faptului ca ai putut fi de folos si ai adus un strop de fericire in viata unui om, ca l-ai ajutat sa nu se simta singur si neajutorat. In vremuri de criza, saracii sunt mai saraci... Sa ii ajutam si sa ne rugam pentru binele lor!
In cazul in care sunteti interesati sa oferiti ajutorul, va recomandam sa verificati personal cazurile din Tabelul de ajutor, prin mijloacele pe care le aveti la dispozitie. Sa ii ajutam pe semenii nostri si sa ii pomenim in rugaciunile noastre!
Continuare

IMG 20200407 WA0019O mana de ajutor pentru Centrul Sf. Mihail si Gavriil, jud Giurgiu 
Luna aceasta ne-am fi dorit sa ajungem din nou la Centrul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din comuna Slobozia, judetul Giurgiu, asa cum obisnuiam, o data la doua luni, insa nu o putem face, ca urmare a masurilor de restrictie impuse de starea de urgenta. Cu toate acestea, ne dorim sa ajutam in continuare mamele si copiii care sunt gazduiti de acest Asezamant. Pentru saptamanile viitoare ar fi necesare urmatoarele produse alimentare: pui, cascaval, mezeluri, unt, faina, carnati, oua, drojdie, usturoi, ceapa, cartofi, iaurt, mazare, morcovi, fructe, dulciuri.  
Continuare 

intrarea domnului in ierusalimSi Hristos este trist de Florii
Cu adevarat, iubirea ramane o nesfarsita taina. smicelele plapande s-au transformat in tepoase bice, lovind nemilos Iubirea. Asta s-a petrecut demult dar, din pacate, se intampla si astazi. Desi ar trebui sa aratam o adanca pocainta si smerenie, multi dintre fratii de un neam cu noi au devenit si mai virulenti chinuitori ai Mantuitorului. Aruncand cu vorbe grele in trupul sau tainic, Biserica, nu fac decat sa raneasca dumnezeiescul trup si sa-L intristeze si mai mult pe Domnul.
 Continuare

IE BAIETIIA, mostenire pentru copiii nostri - proiect Valea Plopului
Anul acesta ne vom directiona rugaciunile, eforturile si priceperea in realizarea proiectului: „IA, mostenire pentru copiii nostri”. Dorim ca acest proiect sa fie transmis prietenilor/ rudelor/ cunoscutilor vostri, pentru a ne ajuta in realizarea camasilor traditionale pentru copiii din asezamant. De asemenea, cautam furnizori de materiale/ ate/ gherghef. Continuare


Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.