pictura Arsenie Boca 03Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „CUNOASTERE DE DUMNEZEU”
„Crestinismul se adreseaza persoanei. Se adreseaza celor trei facultati ale sufletului: cunoasterea, iubirea si vointa.
Texte:
1. «Cunoasterea Sfintei Treimi, aceasta este viata vesnica.» (Ioan 17,3)
2. «De ma va iubi cineva, poruncile Mele va pazi si voi veni impreuna cu Tatal si la el ne vom face locas.» (Ioan 14,23)
3. «Iar voi fiti desavarsiti, precum Tatal vostru cel ceresc desavarsit este.» (Matei 5,48)
Iata deci cele trei insusiri sufletesti: cunoasterea de Dumnezeu, ca o conditie a vietii vesnice; iubirea, o conditie a indumnezeirii omului; si vointa, o conditie a desavarsirii. 
Nu ni se cer lucruri imposibile. Desavarsirea sa nu sperie pe nimeni. In fiecare ins e ascunsa o masura a sa, pe care o poate ajunge. Fiecaruia i s-a dat cel putin un talant, cu care-si poate castiga mantuirea.
Ni se cere doar o centrare a puterilor noastre sufletesti in jurul lui Iisus, in care sunt ascunse toate comorile cunostintei si ale intelepciunii. 
El e calea si usa imparatiei.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 97
(Sursa foto)

230 AB

Ajuta Fundatia redirectionand 2% 
Vineri, 25 mai 2018, este ultima zi de depunere a declaratie pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit. Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugați datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Redirectionarea procentului de 2% din impozitul pe venit se poate face de catre orice angajat, anual, prin completarea unui formular. In cazul in care acest formular nu este depus, suma de bani existenta merge catre stat. Continuare

Afis 9 ani Fundatia Arsenie Boca micPovesti si eroi ai Romaniei Mari - miercuri 30 mai 2018, ora 18:00Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca organizeaza evenimentul aniversar „Povesti si eroi ai Romaniei Mari, ce va avea loc in Aula Magna a Facultatii de Biotehnologii din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti, sector 1, bulevardul Marasti, Nr 59. Despre povestile si eroii Romaniei Mari ne vor vorbi: Prof. Univ. Dr. Mihai Retegan, de la Facultatea de Istorie din Bucuresti, Pr. Arhim. Antim David de la Manastirea Schitul Magureanu, Bucuresti, Mihai Neamtu – scriitor si Cristian Filip - presedintele Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca. Va invitam pe toti membrii si prietenii sa aniversam 9 ani de la infiintarea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca. Continuare

Va asteptam cu drag in pelerinajele lunii iunie 2018!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre acestea, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Pentru luna iunie 2018 vom organiza 2 pelerinaje: duminica 10 iunie 2018, la biserica din Alexandria, Draganescu, Letca Noua si sambata 23 iunie 2018, in Dobrogea, la  Manastirea Pestera Sf. Andrei, Dervent si Lipnita.
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre pelerinajul din Transilvania si Banat, de 3 nopti/4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. 
Continuare

recomandari2

Evenimente si recomandari
*Proiectie film despre viata Parintelui Dumitru Staniloaie - vineri, 25 mai 2018, de la 19:30, la Biserica „Sfantul Dumitru-Posta”, va invitam la programul catehetic in cadrul caruia vom viziona impreuna un film despre viata Parintelui Dumitru Staniloaie.Continuare
*Educatie sexuala pentru parinti, ca sa le fie bine copiilor - miercuri, 30 mai 2018, ora 18.30, Scoala Familiei organizeaza atelierul „Educatie sexuala pentru parinti, ca sa le fie bine copiilor”. Formator: Profesor Gabriela Alexandru. Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.