inaltarea Pictura Arsenie Boca detaliuCuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „MIEII, MISIONARI ÎNTRE LUPI”
„Esentialul urmarit de Iisus e revenirea intregii fapturi la Sensul ei catre Dumnezeu, sensul ei originar, chiar din acest eon decazut al lumii. Firea perversa si firea curata, originara, stau laolalta in raportul in care se afla un miel care bea apa dintr-un rau, fata de lupul care se afla mai la deal, si-i baga mielului de vina ca-i tulbura apa, gasindu-i acesta motivul «intemeiat» sa-l manance. E absurditate multa si variata lipita pe fire. 
Misiunea lui Iisus, data si mieilor, e descojirea firii de absurditate, de salbaticie, de caricatura existentei: demonicul. 
Aceasta insemneaza ca Iisus conteaza pe un miez originar necontaminat, existent inca in fire, desi comprimat, dar capabil sa-si recastige dimensiunile si valoarea paradisiaca: miezul capabil de har. Precum ca acestea sunt asa ne stau marturie mieii lui Dumnezeu, sfintii, in preajma carora se imblanzeau fiarele.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, p. 151
(Sursa foto)

230 AB

Ajuta Fundatia redirectionand 2% 
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugați datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Redirectionarea procentului de 2% din impozitul pe profit se poate face de catre orice angajat, anual, prin completarea unui formular. In cazul in care acest formular nu este depus, suma de bani existenta merge catre stat. Continuare

locdragImpresii din pelerinajul la Prislop - Am ajuns, cu ajutorul Domnului, in zilele de 12-13 mai 2018 la Mormantul Parintelui Arsenie Boca si ne-am intors cu inimile pline de bucurie duhovniceasca. Multumim tuturor celor care au participat si va asteptam cu drag, alaturi de noi, in urmatoarele actiuni ale Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca. Dupa cum v-am obișnuit, prezentam impresii ale pelerinilor si imagini din aceasta frumoasa calatorie spirituala. ContinuareVa asteptam cu drag in pelerinajele lunii iunie 2018!
Pe parcursul anului 2018, vom organiza 1 sau mai multe pelerinaje in fiecare luna. Informatiile despre acestea, le veti gasi in timp util accesand site-ul nostru: Despre noi - Evenimentele noastre - Pelerinaje.
Pentru luna iunie 2018 vom organiza 2 pelerinaje: duminica 10 iunie 2018, la biserica din Alexandria, Draganescu, Letca Noua si sambata 23 iunie 2018, in Dobrogea, la  Manastirea Pestera Sf. Andrei, Dervent si Lipnita.
Totodata, venind in intampinarea dorintelor dvs. de a va organiza cat mai bine programul lunii august, am postat informatii si detalii organizatorice despre pelerinajul din Transilvania si Banat, de 3 nopti/4 zile, din perioada 31 august - 3 septembrie 2018. 
Continuare

recomandari2

Evenimente si recomandari
*Am fost cu Hristos in celula - 25 mai 2018, la orele 19.00, dupa slujba Sfantului Maslu, va invitam la cateheza sustinuta de scriitorul Marcel Petrisor. Continuare
*Zilele Muzeului Satului - sambata 19 mai 2018 , intre ora 15-19,00, are loc dupa-amiaza Muzeului Satului - in programul european Noaptea Muzeelor, intrarea este gratuita in acest interval orar.  Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.