Vindecarea orbului 15Cuvantul de invatatura al Parintelui Arsenie Boca
Extras din „ORBUL DIN NASTERE SI SUFLETELE OARBE”
„Omul acesta, cu care avea Dumnezeu rostul sa descopere lumii pe Fiul Sau ca si creator al vietii, facandu-i din tina o pereche de ochi, s-a invrednicit de la Dumnezeu, la randu-i, de descoperirea lui Iisus ca Fiul lui Dumnezeu, prin insasi dumnezeiasca marturisire. De putine ori, s-a descoperit Iisus pe Sine ca Fiul lui Dumnezeu: o data samarinencii, a doua oara acestui orb din nastere si a treia oara ucenicilor, inainte de slavitele Sale patimi.
Poate ca aceasta a fost, in lumea aceasta, recunostinta lui Dumnezeu catre el, pentru ca a purtat cu rabdare orbia fara vina si pentru ca L-a marturisit pe Iisus „de la Dumnezeu" inaintea tagaduitorilor sai: ca l-a invrednicit de o rara descoperire dumnezeiasca.
Orb fiind si a capata, prin minune, o pereche de ochi, e o mare bucurie a vietii, o iesire fericita din intunerec. Iesirea la lumina veacului acestuia. Pamantean fiind si a te hotari sa marturisesti pe Dumnezeu cu orice pret si luare in deradere, e o si mai mare bucurie, care te poate duce pana la deschiderea ochiului credintei ca ti se descopera Iisus, Fiul lui Dumnezeu, Cel care e cu noi in toate zilele pana la sfarsitul veacului.
A vedea pe Iisus, e o fericire care nu se aseamana cu nici o bucurie pamanteana. Iar aceasta se intampla din cand in cand si din neam in neam, ca sa nu se stinga dintre oameni siguranta existentei lui Dumnezeu.
Credinta in Dumnezeu si marturisirea Lui e iesirea sufletului din intunerec in lumina dumnezeiasca, iesirea in lumina veacului viitor.
Iata o tamaduire deplina, iata un misionar neinfricat al lui Iisus.”

Sursa: Parintele Arsenie Boca - „ Cuvinte Viii”, Editura Charisma, Deva, 2006, pp.95-96
(Sursa foto)

230 AB

Ajuta Fundatia redirectionand 2% 
Aceia dintre dumneavoastra care ne puteti ajuta, descarcati formularul cu datele fundatiei noastre, urmand doar sa adaugați datele personale in campurile corespunzatoare din formular. Pentru a completa/descarca formularul, click aici sau contactati-ne la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Redirectionarea procentului de 2% din impozitul pe profit se poate face de catre orice angajat, anual, prin completarea unui formular. In cazul in care acest formular nu este depus, suma de bani existenta merge catre stat. Continuare

Plecam 2 zile la Valea Plopului: 19 - 20 mai 2018valea plopului 1024x768
Timpul a zburat si ne aflam in pragul plecarii la Valea Plopului/ Valea Screzii din 19 si 20 mai 2018. Parintele Nicolae Tanase ne-a oferit 30 de locuri pentru cazarea de peste noapte. Ne propunem sa identificam temele pentru tabara din iulie, sa schitam programul plus o serie de actiuni organizatorice. Va invitam alaturi de noi cu inima, priceperea si fapta! 
Continuare
(Sursa foto)

prislopVa asteptam cu drag in pelerinajul nostru de suflet, la Manastirea Prislop - 12 si 13 mai 2018
Sambata si duminica, 12-13 mai 2018, va asteptam, pe toti cei care v-ati inscris, sa ne fiti alaturi in pelerinajul catre Prislop. Sambata dimineata, 12 mai 2013, ora 6.00, sunteti asteptati la autocarele care se vor afla parcate in locul deja cunoscut, langa iesirea de metrou, Piata Victoriei, din fata Guvernului spre Bdul Aviatorilor. Pentru buna desfasurare a programului, va rugam sa ii respectati pe ceilalti pelerini, dand dovada de punctualitate!
Plecarea in acest pelerinaj va fi la ora 6.30.
Sa ne rugam, cu credinta, Mantuitorului nostru Iisus Hristos si Parintelui Arsenie Boca, ca acest pelerinaj sa ne foloseasca sufleteste si sa ne daruiasca capacitatea de a primi lucrarea harului dumnezeiesc! 
Continuare
Foto: Manastirea Prislop

recomandari2

Evenimente si recomandari
*Zilele Europei la Casa Artelor „Dinu Lipatti” 11, 12 si 13 mai 2018, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Casa Artelor „Dinu Lipatti” – cel mai nou centru cultural al orasului Bucuresti, va invita timp de trei zile, la un eveniment de exceptie care, sub titlul „Muzica Europei – Zilele Europei la Casa Artelor Dinu Lipatti” va reuni expozitii, conferinte, recitaluri si concerte, prilejuite de aniversarea Zilei Europei. Continuare
*Priveghere in cinstea Sfantului Mucenic Ioan Valahul - 11 mai 2018, in intervalul 21.30 - 02.30, va asteptam la privegherea de noapte in cinstea Sfantului Mucenic Ioan Valahul, la Biserica „Sfantul Dumitru-Posta”, Paraclis Universitar. Continuare
*Biserici in lacrimi - 13 mai 2018, intre 17.00 - 20.00, la Casa cu Rost, Bucuresti, Centrul Vechi, str. Blanari nr. 23, va prezentam o expozitie de fotografie prin care va impartasim fabuloasele picturi murale, de secol XIX, din trei biserici care se afla in pericol de moarte. Continuare
*Intalnire duhovniceasca cu Pr. Cristian Galeriu - 13 mai 2018, ora 19.00, Parohia „Serban Voda” din Bucuresti organizeaza o noua intalnire duhovniceasca, la care, cu multa dragoste, va invita, si pe dumneavoastra, sa participati! Continuare

Căutare site

Noutăți Magazin

Abonare Buletin Informativ

Parteneri

BannerFamOrtodoxa

Banner milo 2

 

 

Acest site foloseste cookies pentru cea mai buna experienta de navigare pe site-ul nostru. Daca continuati navigarea inseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii.